Showkorps D.I.N.D.U.A.

Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” is een malletband uit het Groningse Oldekerk. De bezetting bestaat uitsluitend uit slagwerkinstrumenten, zoals snaredrum, bassdrum, tenor, cymbals, xylofoon, marimba en bells. In de show wordt er ook gebruik gemaakt van het frontensembe (o.a. concertmarimba, vibrafoon en timpani). De muziek wordt ondersteund door de colorguard, die een belangrijk onderdeel zijn van het visuele gedeelte (met behulp van o.a. vlaggen en rifles).

Stijl en uitstraling

De kleuren rood, geel en zwart zijn nauw verbonden aan het showkorps, en zijn ook in elke show weer terug te vinden. De shows kennen vele tempowisselingen, waarbij risico’s in figuraties niet uit de weg worden gegaan. Een optreden is daarom een kleurrijk en boeiend geheel.

De shows hebben ook een constante verbetering ondergaan in thema’s, muziekstijlen en aanverwante dansstijlen. Door de jaren heen zijn Amerikaanse invloeden hierbij een steeds grotere rol gaan spelen. De ontwikkelde stijl bevordert het imago van deze band en in deze samenstelling passen zij in ieder programma, door zich te onderscheiden van andere showbands.

Straatparades

Het showkorps verleent ook haar medewerking diverse soorten straatparades zoals:

  • het begeleiden van de intocht Sinterklaas en Koningsdag
  • het begeleiden van het binnenhalen van de Wandelvierdaagse
  • het begeleiden van bloemencorso’s en andere optochten met versierde wagens

Resultaten

In de afgelopen jaren heeft het showkorps meerdere successen behaald tijdens nationale- en internationale concoursen, waaronder de Open Dutch Showcorps Championships, de contesten van Drumcorps Nederland, Musiktage Rastede en het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade.
Aan de laatst genoemde wedstrijd heeft het showkorps deelgenomen in 2001, 2005, 2009, 2013 en 2017.