A Journey nach Rastede

Op zaterdag 27 juni zijn wij afgereisd naar Rastede voor de Rasteder Musiktage/Open European Championships. In vier personenbusjes en onze vrachtwagen vertrokken wij richting Duitsland. Hier kwamen wij rond 11.00 uur aan en werden onder begeleiding naar de overnachtingslocatie gebracht. Dit was in één van de lokale scholen, waar meerdere noordelijke verenigingen waren ondergebracht. Wij hadden drie lokalen tot onze beschikking en dit paste allemaal perfect.

De vrachtwagen was inmiddels ook gearriveerd en na het installeren van alle luchtbedden en slaapmatjes, werd het hoog tijd om naar het wedstrijdterrein te gaan. Hier werd alles in gereedheid gebracht voor het showoptreden. Ter voorbereiding gingen zowel de guard als muzikanten nog enkele zaken doornemen. Om 15.15 uur was het showtime voor “A Journey Home”. Tijdens de Open Dutch Showcorps Champions in Assen was de primeur van deze show en hier haalden wij ons streven om 80 punten te behalen. Ook deze keer was het doel om de 80 puntengrens te passeren. Helaas liep het optreden niet geheel vlekkenloos en hierdoor was de uitslag moelijk te bepalen.

Tot aan de finale had iedereen vrijaf en kon er in het zonnetje genoten worden van de andere optredens en de diverse versnaperingen. Rond een uur of half elf liepen we samen met de andere deelnemende korpsen het veld weer op voor de uitslag. In de showklasse behaalden wij 80.25 punten (elfde plaats). Helaas was dit niet genoeg voor een plek in het showpogramma op zondag. Na een mooie vuurwerkshow waren alle bands “dismissed” en liep iedereen in een goed georganiseerde muzikale chaos het veld af. Bij onze overnachtingslocatie werd tot in de late uurtjes nog een klein feestje gebouwd.

Op zondagochtend kon er heerlijk uitgeslapen worden en stond er een ontbijttafel voor ons klaar. De vrachtwagen was ondertussen bij de overnachtingslocatie aangekomen, zodat de slaapspullen weer ingeladen konden worden voor vertrek. Na het passeren van Nederlandse grens was er een korte break, zodat er weer enige energie opgebouwd kon worden voor het uitpakken van de vrachtwagen.

Wij kunnen terugkijken op een gezellig weekend! In het bijzonder bedanken wij Gerard Nijkamp en Aukje de Vries voor hun medewerking aan onze show in Rastede.

Op vrijdag 14 augustus is “A Journey Home” te zien tijdens Taptoe Ermelo.

Bekijk hier een foto-impressie van ons optreden in Rastede.