Avond 1: Avondvierdaagse Reitdiep

De Avond4daagse van Showkorps D.I.N.D.U.A.-Oldekerk

De leden van Showkorps D.I.N.D.U.A.-Oldekerk lopen dit jaar weer een avondvierdaagse. Ze lopen deze avondvierdaagse niet in één week uit. De eerste twee avonden zijn op 18 en 19 mei en de laatste twee avonden zijn op 16 en 22 juni. We mogen dit jaar de lopers feestelijk binnenhalen van avondvierdaagse Reitdiep, Assen, Niekerk/Oldekerk en Haren. Van deze 4 avonden kunt u hieronder steeds een kort verslag lezen. “Loopt” u weer met ons mee?!

 

Avond 1: Avondvierdaagse Reitdiep (18 mei).

‘Overal waar we heen gaan’

Op donderdagavond 18 mei stond voor ons de eerste avond op het programma. We mochten de slotavond begeleiden in de mooie Groningse wijk: Reitdiep. Voor ons geen onbekend terrein. In 2014 en 2015 waren wij hier ook van de partij. Dit jaar waren we niet het enige korps, we mochten tijdens de 5e editie samen optreden met Showband Marum. Gezellig!

Aan het begin van de avond verzamelden we ons bij de vrachtwagen. Want overal waar we heen gaan, gaat de vrachtwagen met ons mee. Op deze eerste avond liepen ook de Kids en de Juniors met ons mee. Zoals we gewend zijn begonnen we de avond met een warming-up. In deze drukke tijden kunnen we natuurlijk geen blessures gebruiken, een goede warming-up is dus erg belangrijk. De ruim 900 kinderen uit de Reitdiepwijk hadden deze warming-up niet nodig. Zij hadden er al 3 avonden opzitten en waren dus al helemaal klaar voor de vierde en laatste avond. Samen met enthousiaste ouders konden ze niet wachten om te beginnen. We zijn daarom maar snel van start gegaan.

De eerste kilometers liepen door de verschillende straten van de Reitdiepwijk. Het was een gezellige boel in de straten. Veel mensen stonden langs de kant van de weg om de lopers aan te moedigen. Ook wij werden enthousiast ontvangen. De mensen genoten van o.a. “Y.M.C.A.” en “Adventure of a Lifetime”, twee van onze nieuwe straatnummers en zongen zelfs af en toe mee. Super leuk!

Na een ronde door de straten liepen we richting de haven. “Zo gaat die goed, zo gaat die beter, alweer een kilometer”. Met zweet op het voorhoofd kwamen we aan bij de haven. Hier kregen alle kinderen, ook onze jongste leden, een lekkere verkoeling. Met vrolijke gezichten en een lekker ijsje liepen we de laatste meters richting basisschool de Rietwierde. Op naar de finish! Eenmaal bij de finish aangekomen zat het optreden er helaas voor ons alweer op. Het was een leuke eerste avond met gelukkig heerlijk weer! Organisatie bedankt, we hebben genoten! Graag tot volgend jaar!

Klik hier om door de foto’s te wandelen.

 

Op naar de tweede avond van de avondvierdaagse van Showkorps D.I.N.D.U.A.-Oldekerk. Morgenavond, 19 mei, begeleiden wij de avondvierdaagse in Assen. Vorig jaar kon de slotavond hier helaas niet doorgaan vanwege de slechte weersomstandigheden. We duimen daarom voor mooi weer! Duimen jullie met ons mee?

Nadat we de finish in Assen bereikt hebben, reizen wij door naar Diever voor het jaarlijkse werkweekend. We hebben dus een druk, maar mooi weekend voor de boeg!

 

Showkorps D.I.N.D.U.A.-Oldekerk op uw evenement?

Wilt u dat Showkorps D.I.N.D.U.A.-Oldekerk ook uw slotavond of evenement van vrolijke klanken voorziet? Neem dan contact op met onze manager: manager@showkorpsdindua.nl en vraag naar de verschillende mogelijkheden.