Een beregezellige dag op Terschelling!

Zondag 6 november zaten de Boom Boom Boys, samen met natuurlijk onze Boom Boom Girls, al vroeg op de boot richting Terschelling. Het was weer tijd voor de Berenloop. Een van de mooiste en zwaarste marathons van Nederland. Dit jaar was het alweer de 20e editie en net als eerdere jaren, waren ook wij weer welkom om alle lopers naar de finish te trommelen!

Na een mooie en vooral gezellige boottocht kwamen we in de haven van Terschelling aan. Hier stond een busje voor onze klaar, waarmee we naar Midsland konden rijden. Zoals de naam het al een beetje aangeeft, ligt dit dorp ongeveer in het midden van het eiland. In dit dorp stond ons eerste optreden gepland. Nadat we eerst een heerlijke lunch van de organisatie hadden genuttigd, waren we er helemaal klaar voor; laat de lopers maar komen!

Als snel kwamen de eerste lopers in zicht en dus konden we beginnen met wat we het liefste doen: TROMMELEN! Alle berenlopers genoten zichtbaar van onze ritmes en wij genoten ook. Het was volop trommelen, dansen en springen. Mede door onze nieuwe jasjes was dit een leuk gezicht. Nadat alle lopers waren gepasseerd en ook de bezemwagen ons passeerde, zat het eerste optreden er op. Nu was het zaak om snel onze spullen te pakken en dan op naar de finish voor ons tweede en laatste optreden van de dag.

Zo rond 13.30 uur hadden wij de finish bereikt aan de voet van de Brandaris. Ook hier was het inmiddels al een gezellige boel geworden. Vele mensen stonden hier langs de kant om de lopers naar de finish te schreeuwen. Inmiddels waren wij ook gesignaleerd door de organisatie. Zou dit door onze opvallende jasjes komen??

Nu was het even wachten op een rustig moment, zodat wij onze instrumenten langs de rode loper konden zetten. Nadat dit moment gevonden was en we werden aangekondigd door de enthousiaste speaker, hebben we alle instrumenten in rap tempo klaargezet. We konden weer los. We probeerden alle berenlopers, ondanks de vermoeidheid, swingend en met een lach op het gezicht over de finish te laten lopen. Dit lukte ons aardig, nu was het wachten op de winnaar van de hele marathon. Vanaf onze positie konden we goed in de gaten houden of de eerste (hele) marathonloper er al aan kwam. Uiteindelijk konden we de winnaar met een welverdiende roffel en veel confetti enthousiast binnenhalen. Nadat ook de nummer 2 ons was gepasseerd zat ons optreden er helaas alweer op. We wilden nog wel uren door, maar de boot wacht helaas niet op ons.

Nadat we alle spullen weer hadden ingepakt, een aantal groepsfoto’s hadden gemaakt en nog snel een hapje en een drankje hadden genuttigd, was het tijd om naar de boot te gaan. Rond 20.30 uur kwamen we weer veilig aan in Oldekerk. Het was een lange, maar BEREGEZELLIGE dag, waar we met veel plezier op terugkijken.

Wij willen de organisatie van de Berenloop heel erg bedanken!! Alles was weer tot in de puntjes geregeld, waarvoor onze complimenten. Graag tot ziens!

 

Gelukkig hebben we de foto’s nog:

Klik hier om de foto’s te bekijken, waaronder ook de groepfoto’s.

 

De Boom Boom Boys op uw hardloopevenement?

Zit u in de organisatie van een hardloopevenement en bent u enthousiast geworden na het lezen van dit verslag of het bekijken van de foto’s? Stuur ons dan een e-mail via: manager@showkorpsdindua.nl of druk op de bovenstaande knop: Boek ons. Wie weet kunnen wij wat voor u betekenen en trommelen de Boom Boom Boys uw deelnemers ook swingend over de finish. Wij helpen u graag!