Geslaagde carnavalsoptocht in Mönchengladbach!

Dinsdagochtend 28 februari 2017 werden de leden om 06.30 uur verwacht bij ‘de kast’ in Oldekerk. Tijd om uit te slapen was er niet. Het was tijd voor de carnavalsoptocht in Mönchengladbach! En omdat dit niet naast de deur ligt, moesten we op tijd vertrekken. Gelukkig was er in de bus nog voldoende tijd om wat te slapen, alvast de haren te doen en de make-up op orde te brengen. We reisden deze keer niet alleen, ook Showband Marum zat bij ons in de bus.

Na een korte stop bij Venray, was het nog een klein uurtje rijden naar Mönchengladbach. Eenmaal in Mönchengladbach aangekomen, zagen we de eerste verkleedde mensen al rondlopen. Hoe gekker, hoe beter. Na een korte rondrit door het centrum, kwamen we aan bij de sporthal waar we ons konden omkleden en klaarmaken voor de optocht. Na een korte toespraak van de organisatie, liepen alle korpsen richting het vertrekpunt. Hier aangekomen bleek pas hoe groots de carnavalsoptocht was. Vele wagens waar snoepjes, popcorn, zakjes chips, bloemen enzovoort vanaf werden gegooid. Daartussen liepen groepen verklede mensen en uiteraard mocht de muziek niet ontbreken. Ongeveer 15 bands/korpsen uit België en Nederland mochten zich in de optocht tussen voegen en het publiek vermaken met hun muziek. Omdat wij het één na laatste korps in de optocht waren, konden we eerst genieten van alles wat voorbij kwam, inclusief de vele lekkernijen.

Rond 15.00 uur mochten we ons tussenvoegen in de optocht. Langs de gehele route stonden heel veel mensen, al dan niet verkleed, ons enthousiast aan te moedigen, maar ook enthousiast de lekkernijen van de grond te pakken. Deze gekte hadden we nog nooit meegemaakt, we keken onze ogen uit en genoten ervan. Wat een waanzinnig publiek! Na ongeveer 2 uur gelopen te hebben, kwam het einde van deze leuke carnavalsoptocht in zicht. Met een nat pak, want helaas bleef het net niet de hele optocht droog, liepen we weer terug naar de sporthal. Nadat de leden zich hadden omgekleed en de bus was ingepakt, konden we weer vertrekken richting het hoge Noorden. Na een welverdiende stop bij de McDonalds, was het tijd om te relaxen, wat te slapen, bij te praten, samen wat te drinken en muziek te draaien. Kortom, een gezellige terugrit.

We willen hierbij de organisatie bedanken voor deze leuke, geslaagde dag! We vonden het ontzettend leuk om onderdeel van de carnavalsoptocht uit te mogen maken en komen graag volgend jaar terug.

Om een idee te krijgen hoe we carnaval beleefd hebben in Mönchengladbach, kijk hier voor de foto’s.