Save the best for last!

WAUUW!! Waar moeten we mee beginnen bij het schrijven van dit verslag? Laten we maar gewoon bij het begin beginnen: zaterdagochtend 05:15 uur. Het moment waarop we met z’n allen in de bus stapten voor de reis naar Eindhoven. Op naar de CGN Championships. De afsluiting van het winterseizoen 2018. Een lange en spannende dag voor de hele vereniging en dus veel gespannen gezichten in de bus.

Rond 08:30 uur kwamen we aan bij Indoor-Sportcentrum Eindhoven. Hier moest het allemaal gaan gebeuren. Bij het uitstappen werd hier en daar nog wat gegaapt en sommigen waren lekker aan het uitrekken. Iets dat goed schijnt te zijn voor de spanning. Niks mis mee dus…

Over spanning gesproken. Ook voor de vloerploegleden was het niettemin een spannende dag. Niet alleen omdat je op deze dag geen penalty’s wilt krijgen, maar ook vanwege de nieuwe vloerploegshirtjes die werden uitgereikt. De vloerploeg kwam volledig in het nieuw achter de zwarte gordijnen vandaan. Een goed begin van de dag.

De tweede groep die achter de zwarte gordijnen vandaan kwam zag er onveranderd uit. Misschien alleen iets meer gespannen gezichten dan normaal. Want dit was natuurlijk wel de dag waarop het allemaal moest gebeuren. Deze groep was niet zoals we gewend zijn een jeugdgroep, maar het was United. Zij moesten zich eerst bewijzen tijdens de Prelims om een plekje in de Finals te bemachtigen. Ondanks de daarbij behorende druk lieten de dames een keurige show zien. Een show die door de jury werd beoordeeld met 72.93 punten. Dit was goed genoeg voor plaatsing voor de Finals. Super!

Na United was het wel de beurt aan onze eerste jeugdgroep. Onze 2Xtreme Cadets waren klaar voor de laatste keer Shìjiè in competitieverband. Onder toeziend oog van vele papa’s en mama’s, die met prachtige Chinese waaiers stonden te zwaaien, gaven ze alles. Dit resulteerde in een hele mooie show. De leden genoten en ook het publiek genoot. Met een trots gevoel en onder groot applaus verlieten de leden de vloer.  Xie Xie (dankjewel) Cadets, we hebben enorm van jullie genoten. Jullie zijn toppers!

Anderhalf uur na de show van de Cadets was het de beurt aan de Juniors. Ook voor deze leden was het een enorm spannende dag. Zou het ze lukken om de kleine achterstand op de nummer 1 te laten veranderen in een kleine voorsprong? Met andere woorden: gaan ze vandaag de strijd om het kampioenschap in de Junior Class winnen? Om dit te bereiken werd er op de vloer nog een keer keihard gestreden. Natuurlijk weer tussen team blauw en team groen, maar er werd ook persoonlijk keihard gestreden. Nog een keer alles, maar dan ook écht alles geven. Prachtig om dit ook van de gezichten af te lezen. Kippenvel. Wat is dit een gave show! Wat volgde was een staande ovatie van alle fans uit Oldekerk op de tribune. Met ditmaal geen waaiers, maar met echte cheerleaders pompons. Superleuk en dik verdiend. Wat de uitslag later ook zou gaan worden, voor ons waren het nu al kampioenen. Diepe buiging!

De laatste jeugdgroep van ons die in actie kwam was WooDi Percussion Ensemble. Zij mochten voor een volle tribune nog een keer uitkomen in de Marching Cadet Class. Helaas nog steeds als enige deelnemer. Ondanks dat ze van niemand konden verliezen deden de jeugdmuzikanten keihard hun best om een geweldige show neer te zetten. Dit deden ze uiteraard weer met veel plezier. Tijdens de show kon je ze zien genieten. Niet alleen de leden zelf waren aan het genieten. Ook het publiek genoot volop. Het eerste doel is dit seizoen dus al bereikt. Plezier hebben in het maken van muziek, maar ook het publiek vermaken. Met een tevreden gezicht verlieten ook deze toppers de vloer. Nu in spanning afwachten of het tweede doel van dit seizoen ook behaald is. Want wat in Leeuwarden en Wijchen niet lukte, moest in Eindhoven goed worden gemaakt. Ze wilden meer punten halen dan tijdens hun debuut.

Zoals eerder aangegeven hadden de leden van United zich geplaatst voor de Finals. Om 18:43 uur verschenen ze dus nog een keer op de vloer. We mochten nog een keer genieten van Caught in a Spidersweb. Net als eerder op de dag lieten de dames een hele goede show zien. De leden kwamen erg zelfverzekerd over. Het leek zelfs nog beter te gaan dan tijdens de Prelims. Super! Ook zij kregen een groot applaus. Een mooie afsluiting van het seizoen.

Rond 22:20 uur klonken de bekende klanken van Rocky Balboa door het hele sportcentrum. Er kwam een einde aan de spanning, het was tijd voor de laatste retreat van dit seizoen. De jeugdmuzikanten van WooDi werden als eerste verlost van spanning. Zij kregen een score van 73.05 punten, een dikke verbetering ten opzichte van Wijchen en Leeuwarden. Ook het laatste doel werd dus behaald. Met een grote glimlach en vol trots namen ze de kampioensvlag en de medailles in ontvangst. Terwijl de jeugdmuzikanten nog aan het poseren waren voor “de pers” kregen de Cadets hun score te horen. Zij kregen 75.57 punten en eindigden hiermee als zesde in de Cadet Class. Ook voor de Cadets was dit de hoogste score van het seizoen. Heel knap voor een eerste seizoen als Cadets. Nu was het de beurt aan de Juniors. Het was doodstil toen de speaker begon te praten: “Tweede plaats 83.70 en de eerste plaats 84.50, acht tiende ertussen”. Leden, ouders en overige fans hielden het meer. Gelukkig werden ze snel van deze enorme spanning verlost, want de speaker ging verder: “Op de tweede plaats met 83.70 punten…………The Pride”. Iedereen werd helemaal gek, want dat betekende dat 2Xtreme Junior NEDERLANDS KAMPIOEN is van de Junior Class. SUPER!! Nog meer feest in Eindhoven. En terwijl de Juniors elkaar in de armen vlogen en aan het springen waren van vreugde kregen ook de leden van United hun score te horen. Zij kregen 74.54 punten en werden hiermee net als tijdens de Prelims keurig zesde. Ook zij hebben dit seizoen nog nooit zo hoog gescoord. Nog meer feest. Wat een fantastische dag.

Het lijkt erop dat iedereen het beste voor het einde heeft bewaard. Geweldig! Bij deze willen wij alle groepen van harte feliciteren met het behaalde resultaat. Geniet ervan!

 

Dankjewel voor alles

Aan het einde van het winterseizoen willen we natuurlijk iedereen weer bedanken. Allereerst natuurlijk alle leden voor hun geweldige shows. Wat hebben we genoten van jullie shows. Shows die bedacht zijn door de staffleden. Ook jullie bedankt voor alle tijd en energie die jullie hierin hebben gestoken. Jullie werden tijdens de wedstrijden geholpen door een aantal guardmoeders. Bedankt voor jullie lieve helpende hand. Daarnaast willen we natuurlijk de vloerploegleden bedanken. Wat hebben jullie dit seizoen veel vloeren gelegd. Respect! Verder natuurlijk niet te vergeten het naaiteam en de makers van de decorstukken. Jullie hebben weer iets prachtigs gemaakt! Wie we ook niet vergeten zijn de verschillende bestuursleden voor al het regelwerk achter de schermen, wat soms niet altijd zichtbaar is. Wat wel altijd zichtbaar is, zijn de vele foto’s, verslagen, filmpjes en de berichtgevingen op Social Media. Social Media Team en fotografen: bedankt hiervoor! Als laatste willen we natuurlijk alle supporters bedanken. Tijdens de wedstrijden op de tribune of thuis. Jullie zijn altijd net zo enthousiast als ons. Geweldig. We hebben genoten!

Dankjewel voor alles!

 

Nieuw talent 

Nu het winterseizoen voorbij is, is er weer ruimte voor nieuw talent. In de maand mei is het daarom mogelijk om tijdens de training van de verschillende jeugdgroepen te komen kijken of deel te nemen. Binnenkort meer informatie hierover op onze website en Facebook-pagina. Kun je zo lang niet wachten? Neem dan contact met ons op via: info@showkorpsdindua.nl.

 

Poiesz Actiedag

Kun je maar niet genoeg krijgen van de shows? Kom dan aanstaande zaterdag (31 maart) tussen 11:30 uur en 12:30 uur naar de Poiesz in Zuidhorn. Onze 2Xtreme Cadets en de jeugdmuzikanten van WooDi Percussuin Ensemble laten, in het kader van de Poiesz Jeugd Sponsor Actie, nog een keer hun show zien. Kom je ook?!