O was het maar weer ‘showday’!

Eindelijk konden we het zaterdag 19 februari 2022 weer zeggen: ‘it’s a showday’. Helaas nog niet helemaal oud en vertrouwd. Zo moesten onze leden van de Regional A om 08.00 uur eerst omkleden in Oldekerk, om vervolgens naar Almere te vertrekken. In Almere aangekomen kon in de zaal het uniform voor de eerste keer worden aangetrokken. De spullen en kleren gingen vervolgens in een bigshopper mee richting de warming-up en de startlijn. Voor onze leden eigenlijk wel toepasselijk, want de leden nemen ons dit seizoen mee naar de wasserette.

 “Stel je je eens voor dat je een klein dorpje in Italië doorkruist, of dat je door een schattig stadje rijdt in Frankrijk. Op alle plekken over de hele wereld zie je altijd één terugkerend onderwerp…. de was!! Waar je ter wereld ook komt, zijn mensen met de was bezig. Was verzamelen, wassen, natte was ophangen, wachten tot het droog is en vervolgens verdwijnt de was weer de kast in. De leden van 2Xtreme nemen jullie mee in het hele proces rondom de was! En waar kun je dat nu beter doen dan in een wasserette?! Een wasserette laat je de tijd even vergeten. Terwijl jij rustig aan het wachten bent, draaien de wasmachines in het rond. Wachten wordt beloond, want wie wordt er nou niet gelukkig van heerlijk schone was?”

Om 11.50 uur ging deze show, getiteld ‘O my wash’, in première. De leden lieten in Almere zien dat de was doen best leuk is. Ondanks dat de tribune nog niet vol zat, was het een feestje in Almere. De mensen die er waren genoten van de show en ook de leden genoten zichtbaar. Met een tevreden gevoel liepen de leden van de vloer. Helaas niet op naar de ledentribune, om te genieten van de andere shows, maar op naar huis. Een korte, maar krachtige eerste contest van het seizoen. Onderweg naar huis werd via een live-verbinding met de stafleden de uitslag bekend gemaakt. ‘O my wash’ leverde tijdens de eerste contest van het seizoen 71,18 punten op. Goed voor een keurige derde plaats.

O was het maar weer ‘showday’. Want dit smaakt natuurlijk naar meer. Helaas moeten we nog even geduld hebben. Zaterdag 12 maart 2022 staat de eerstvolgende contest op het programma samen met onze jongste leden. Op naar Leeuwarden, op naar volle tribunes en op naar nog meer lachende gezichten. Ben jij er dan ook bij?!