De show is begonnen!

Zaterdag 19 januari is, in Sportcentrum Drachten, ook voor ons de wintercompetitie officieel begonnen. Namens onze vereniging doen er dit seizoen maar liefst vier winterguardgroepen mee aan de competitie van Colorguard Nederland (CGN). De 2Xtreme Kids, de 2Xtreme Cadets, de 2Xtreme Juniors en United-Northern Winterguard. Een gegeven waar we als vereniging erg trots op zijn.

In Drachten waren onze Kids als eerste aan de beurt in de Kids Class. Met een grote glimlach op hun gezicht verschenen de leden om acht minuten over twee op de vloer. Ze waren er klaar voor om ook een glimlach op de gezichten van het publiek te toveren. Een belangrijk doel van dit seizoen en hét belangrijkste doel van deze show. We worden in onze wereld namelijk overspoeld met negatieve berichten. Er is ergens oorlog, het gaat slecht met het klimaat, er heeft een natuurramp plaatsgevonden en ga zo maar door. Daarom een show met alleen maar leuke, lieve, vrolijke en mooie dingen. Een show die zorgt voor een glimlach. En dit lukte in Drachten zichtbaar. Het publiek genoot van ‘Beautiful Reason’. Tevreden en met een nog grotere glimlach op het gezicht liepen de leden na afloop van de show van de vloer. Ze hadden het goed gedaan.

Bijna tweeënhalfuur later verschenen de Cadets op de vloer. Zij komen, net als de Juniors, dit seizoen uit in de Junior Class. De leden brengen het publiek dit seizoen in Westerse sferen met de show getiteld: ‘The Western Story’. Een show waarin allerlei Westerse facetten voorbijkomen. Zoals een Westers landschap en een cowboy met pistolen. De muziek van o.a. de film ‘The Good, The Bad and The Ugly’ is daarbij een goede aanvulling. Dit alles bij elkaar, samen met de goede performance van de leden, zorgde voor een echte Westerse sfeer. Terwijl we toch écht in het Friese Drachten waren. Het publiek genoot zichtbaar en de Cadets kregen dan ook na afloop een groot applaus. Met een trots gezicht liepen de leden van de vloer. Ook de Cadets zijn het seizoen goed begonnen.

De show van de Juniors heet dit jaar heel toepasselijk ‘Let the show begin’. Deze show begon om klokslag vijf uur. De laatste show in de Junior Class. Én wat voor een show. Vanaf het begin van de show zat iedereen op het puntje van zijn of haar stoel. Plezier, enthousiasme en stoer zijn de sleutelwoorden van deze show. We zagen het allemaal terug. Geweldig! Voor je het weet is deze show alweer voorbij. Het is zeker een show waarmee de Juniors weer kans maken op de felbegeerde titel. Dit werd kort na afloop van de show ook bevestigd tijdens de retreat, want de jury gaf maar liefst 78,17 punten. Goed voor een eerste plek in ‘Round 2’ en overall een tweede plaats vlak achter de grote concurrent van vorig seizoen: The Pride Junior. Dat belooft wat voor de rest van dit seizoen. Tevreden gezichten bij de leden van de Juniors na afloop van de retreat. Niet alleen de leden van de Juniors waren tevreden, ook de leden van de Cadets en de Kids. Zij kregen ook mooie punten. De Cadets kregen 60,43 punten en werden zesde in de Junior Class ‘Round 2’. De Kids kregen 60,13 punten, goed voor een vierde plaats in de Kids Class.

Met een goed gevoel konden we terug naar Oldekerk, maar niet voordat we de show van United hadden gezien. Zij verschenen iets voor acht uur op de vloer. Op het nummer ‘Youth’ van de Londense rockband ‘Daughter’ brachten zij ‘Forever Young’. Een show waarin de leden willen meegeven dat ouder worden niet te maken heeft met hoe je er uit ziet, maar met hoe jij je van binnen voelt. Een mooie show waar iedereen van genoot. Zij kregen van de jury 61,92 punten en werden hiermee achtste in de A Class.

Op naar de volgende contest in Wijchen. Zien wie jou dan ook?

Meer foto’s volgen later.