Eerste contest van het seizoen is een feit! 

Jeeeeuuhhj!! Zaterdag 14 januari was het dan eindelijk zover, de eerste contest van het nieuwe winterguardseizoen. We mochten weer los! En met we bedoel ik, de 2Xtreme Kids, de 2Xtreme Juniors, United Northern Winterguard en natuurlijk de vloerploeg. We hadden er allemaal super veel zin in!

Aangekomen in Drachten mocht de vloerploeg gelijk los. Als eerste werd de vrachtwagen uitgepakt. Dit ging behoorlijk snel. Niet veel later mocht de eerste vloer worden gelegd. Niet voor één van onze eigen groepen, die waren zich nog rustig aan het voorbereiden, maar voor andere groepen. Ook dit seizoen legt de vloerploeg weer voor meerdere (externe) groepen de vloer. Het leggen van de eerste vloeren was even wennen, maar daarna was het weer als vanouds.

Om 13.48 uur mocht de eerste vloer worden gelegd voor één van onze eigen groepen. Het was “showtime” voor de 2Xtreme Kids. Het publiek in Drachten genoot van TRY! Een show waarin de Kids laten zien dat je nooit moet opgeven als je een bepaald doel wilt behalen. Als je maar blijft proberen kom je steeds dichter bij je doel. De Kids hebben zelf als doel gesteld, om te genieten van de show. En genieten deden ze, ondanks de zenuwen, vandaag zeker! Goed gedaan Kids!

Ongeveer anderhalf uur later waren de 2Xtreme Juniors aan de beurt. Ook dit seizoen willen zij weer knallen in de Junior Class en hopelijk zichzelf (en jullie) heel blij maken de komende wedstrijden!! Dat is ze de eerste wedstrijd zeker gelukt. The Maze is een show waar je blij van wordt. Het is een mooie show, met prachtig vlaggenwerk. Zal de jury ook blij zijn geworden van deze show? Hiervoor moesten de Juniors nog heel even geduld hebben…..

Op het moment dat de Juniors net weer op adem waren gekomen, klonken de welbekende klanken door de sporthal. Het was tijd voor de retreat. De Kids kregen als eerst hun score te horen. Zij kregen 75,92 punten van de jury, goed voor een tweede plaats. Super gedaan dames en heer! Nu nog de score van de Juniors. Blijkbaar werd de jury ook blij van de show, want zij kregen 71,31 punten van de jury. Gelijk een derde plaats. Wat een feest!

Met een goed gevoel kon iedereen lekker wat gaan eten, om zich daarna klaar te maken voor het avondprogramma. Tijdens het avondprogramma mocht United nog aan de bak. Voor het zelfvertrouwen is het natuurlijk goed om gelijk een nette show te laten zien. En we kunnen jullie met blijdschap mededelen dat dit is gelukt. Een keurige eerste show. De zenuwaren waren zichtbaar, maar dit mag op een eerste contest. Goed voor 64,60 punten, een vierde plaats. Kijk voor meer nieuws over United op hun eigen Facebook-pagina.

Foto’s optreden 2Xtreme Juniors (foto’s gemaakt door Bert Bergsma/Jabelo Fotografie)

Foto’s optreden 2Xtreme Kids (foto’s gemaakt door Bert Bergsma/Jabelo Fotografie)

 

Op naar Wijchen!

De eerste contest is hiermee een feit! Door naar de volgende. Er staan nog heel wat belangrijke wedstrijden op het programma: WGI Almere, een internationale wedstrijd, en de Finals in Eindhoven natuurlijk. Maar eerst knallen in Wijchen op zaterdag 11 februari. Met de 2Xtreme Kids, de 2Xtreme Juniors en United-Northern Winterguard. We gaan weer knallen. Let’s do this!