De strijd is losgebarsten!

Sinds gistermiddag werden de winterguardvloeren weer uitgelegd in Sportcentrum Drachten tijdens de eerste contest van het seizoen. Dat betekent dat de strijd in de verschillende classes ook weer volledig is losgebarsten. Wie gaat er dit seizoen met de felbegeerde vlag en titel vandoor. Misschien is dat dit seizoen WooDi wel, of 2Xtreme Junior of 2Xtreme Cadets of United-Northern Winterguard. We zullen het allemaal wel zien, de drie laatstgenoemde groepen hebben in ieder geval gisteren hun best gedaan. Want zij kwamen tijdens deze eerste contest in actie.

Als eerste kwamen onze Cadets in actie. Vanwege de leeftijd van een aantal leden komen zij dit seizoen uit in de Cadet Class en daarom heten ze ook geen Kids meer. Niet alleen de groepsnaam en de klasse is nieuw, ook de show is natuurlijk nieuw. Dit seizoen heet de show ‘Shìjiè’. In deze show nemen de Cadets ons mee naar China. China is een mooi land met veel culturele bezienswaardigheden. Zoals de Chinese muur en de Chinese panda’s. Tegenwoordig zijn over de hele wereld Chinese elementen te zien. De show heet daarom heel toepasselijk ‘Shìjiè’, het Chinese woord voor wereld. In de sporthal in Drachten lieten de Cadets zien hoe mooi China is. Naast het gebruikelijke equipment kwamen er o.a. ook Chinese waaiers voorbij en Chinese paraplu’s. De leden brachten veel vrolijkheid. Het publiek genoot. Ook de leden genoten zichtbaar. Alles wat de afgelopen tijd is ingestudeerd werd met heel veel plezier ten tonele gebracht. Goed gedaan “Chineesjes”!

Als tweede kwamen de Juniors in actie. Zij strijden dit seizoen niet alleen in de Junior Class om de winst, maar ook in de show. Dit doen zij in de wedstrijd van de eeuw. Een rugbywedstrijd tussen twee rivalen. Team groen en team blauw. Wie gaat er met de winst vandoor? In Drachten lieten de Juniors het publiek meeleven in spanning en sensatie van een belangrijke wedstrijd. Een wedstrijd waarin iedereen probeerde het beste uit zichzelf naar boven te halen. Dit gaat natuurlijk samen met tegenslagen. Maar de leden gaven niet op. Uiteindelijk kwam er een winnaar uit de strijd. Team blauw won van team groen. Eigenlijk waren er alleen maar winnaars, want wat is dit een mooie show. Wauuw! We hebben met z’n allen genoten. Goed gedaan dames: The game is on! Op naar de retreat..

Om 16.45 uur was de retreat van het middagprogramma. Onze Cadets kregen als eerste de score te horen. Zij kregen 71.46 punten van de jury en werden hiermee heel knap derde in de Cadet Class. Deze klasse bestond in Drachten uit 10 deelnemers. De Junior Class, waarin onze Juniors uitkomen, bestond in Drachten uit 7 deelnemers. De Juniors kregen 70.39 punten en werden hiermee tweede. Super!! Hele mooie resultaten.

Bekijk hier de foto’s van het optreden van de Cadets.

Bekijk hier de foto’s van het optreden van de Juniors.

Tijdens het avondprogramma kwamen de leden van United-Northern Winterguard in actie. Zij verschenen ’s avonds om 19.38 uur op de vloer. Welke inmiddels al een behoorlijk aantal keer was uitgelegd door de vloerploeg. United gaf een super uitvoering van de show ‘Caught In A Spidersweb’. Zij kregen 67.35 punten en werden hiermee vierde in de A Class. Meer hierover op de Facebook-pagina van United

 

Op naar Gelderland.. 

De komende periode gaan onze groepen weer trainen voor de volgende contest. Dit is contest Wijchen (Gelderland) op zaterdag 10 februari. Wij gaan hier met de bus naar toe. Ook WooDi is tijdens deze contest van de partij. Kun je niet zo lang wachten? Kom dan naar onze uitvoering op zaterdag 3 februari in Sportcentrum Eekeburen. Tijdens onze jaarlijkse uitvoering zullen deze groepen ook hun show laten zien. We zien je graag.

Wanneer: Zaterdag 3 februari 2018

Waar: Sportcentrum Eekeburen

Zaal open: 19.00 uur

Start: 19.30 uur

Entree: Gratis