Een goed begin is het halve werk!

Gistermiddag- en avond was de start van het CGN seizoen 2020 in Drachten. In Sportcentrum Drachten kwamen al onze groepen van 2Xtreme in actie. De Cadets verschenen als eerste op de vloer. Om 15.14 uur lieten zij hun show ‘A Day @ School’ zien aan de jury en het aanwezige publiek. Na de eerste schoolweek van het jaar 2020 lieten zij zien dat zij blij mogen zijn dat zij naar school mogen gaan. Dit doen zij altijd met veel plezier. Ook tijdens de show straalde het plezier er vanaf. De vele meegekomen ouders, maar ook de rest van het publiek genoot. De Cadets werden dan ook beloond met een groot applaus.

Ook de Juniors ontvingen na hun show een groot applaus. Een show vol magie, met een prachtig decor. Niet alleen het decor maakte grote indruk, ook de uitvoering van show. De leden lieten een keurige show zien met veel uitdagend werk. Dit vond de jury kennelijk ook, want tijdens de eerste retreat van het seizoen werd gelijk goed gescoord. De Juniors kregen 64.26 punten en werden zesde in de Junior Class. Ook de Cadets werden zesde, maar dan in de Cadet Class. Zij kregen 67.19 punten van de jury. Een goede start van het seizoen voor de Cadets en de Juniors.

Om 19.36 uur kwamen de regerend Nederlands kampioenen van de Junior Class in actie. Zij kwamen voor het eerst uit in de Regional A Class met hun show ‘As i am’, of terwijl zoals ik ben. De leden laten dit seizoen zien hoe mooi jij kan zijn zoals je bent. Een mooi thema en net als vorig seizoen weer een prachtige show van hoog niveau. De jury was het hier roerend mee eens en besloot dat 2Xtreme tijdens de volgende contest niet meer uitkomt in de Regional A Class. Want na het horen van het puntenaantal (maar liefst 81.82 punten) klonken de bekende klanken door Sportcentrum Drachten. Dit betekende promotie naar de A Class. Een super prestatie zo aan het begin van het seizoen en een prachtig einde van de dag. Met een goed gevoel gingen we naar huis. Op naar de volgende contest op zaterdag 8 februari in Wijchen.

Ben je nieuwsgierig naar de shows van 2Xtreme en kun je niet zolang wachten? Kom dan op zaterdag 1 februari naar onze showavond in Sportcentrum Eekeburen. Tijdens deze avond kunt u niet alleen genieten van alle shows van 2Xtreme, u kunt ook genieten van optredens van het showkorps, de Boom Boom Boys, WooDi Percussion Ensemble en D-Kids. Laatst genoemde groep laat tijdens de showavond zien wat zij de afgelopen periode hebben geleerd. Alsof dat nog niet genoeg is, is er ook nog een gastoptreden van Woudklank Grootegast. Kortom een avond die u niet wilt missen. Noteer deze datum dus met rood in uw agenda.