De munten meer dan waard!

Na vijf weken hard en lang trainen stond gisteren contest Leeuwarden op het programma. De laatste contest van het seizoen. Yes! Eindelijk weer een showday.

“Met hun show wisten ze weer een lach op ieders gezicht te krijgen.”

De wekkers van de leden van de Kids gingen op deze dag als eerste af. Zij mochten al om 10:12 uur hun show ‘Beautiful Reason’ laten zien. De Kids deden hun stinkende best om een goede show te laten zien. Met hun show wisten ze weer een lach op ieders gezicht te krijgen. Een knappe prestatie, want er waren veel gezichten in Leeuwarden. Waaronder veel bekende gezichten. Vele supporters uit Oldekerk en omgeving hadden de moeite genomen om naar Friesland af te reizen.

“Een show die wat spektakel, dans en technische hoogstandjes betreft niet onderdoet voor de gemiddelde show in de Junior Class.”

Al deze supporters lieten goed van zich horen. Ook iets over twaalf toen de leden van de Cadets op de vloer verschenen. Stoer en zelfverzekerd stonden ze op de vloer. Het deed ons denken aan de prachtige groepsfoto, gemaakt door J.H. van der Molen Fotografie, die deze week verscheen op onze Social Media kanalen. Ook de Cadets lieten een sterke show zien. Een show die wat spektakel, dans en technische hoogstandjes betreft niet onderdoet voor de gemiddelde show in de Junior Class. Een knappe prestatie gezien de gemiddelde leeftijd van de groep. Wat dat betreft is het seizoen voor de leden van de Cadets nu al geslaagd.

” ‘Oooohs’, ‘waauws’, en ‘yeaahs’ rolden weer van de tribune.”

Voor de Juniors ligt dit anders. Zij willen pas spreken van een geslaagd seizoen als zij zichzelf weer kampioen mogen noemen van de Junior Class. De afgelopen tijd hebben zij alles op alles gezet om aan het einde van het seizoen kampioen te worden. Zelfs de vloerploeg moest eraan geloven. Zij kregen van de staff instructies om te zorgen dat de vele decorstukken na de show zo snel mogelijk van de vloer verdwijnen. Een extra uitdaging, want de vloeren moeten in Leeuwarden altijd anders gelegd worden. Het begint bijna op werken te lijken. Om 12:50 uur lag de vloer er strak bij en stonden de decorstukken keurig en snel op de juiste plek. Hier kon het niet meer aan liggen. Let the show begin! ‘Oooohs’, ‘waauws’, en ‘yeaahs’ rolden weer van de tribune. De show lijkt steeds sterker en mooier te worden. Wat een geweldige show. Een show die wederom weer goed genoeg was voor meer dan tachtig punten. De jury gaf tijdens de retreat 81.44 punten, goed voor een eerste plaats in round 1. De Cadets zaten ook in round 1 en zij werden vijfde met 65.77 punten. De Kids werden vierde in de Kids Class met 72.61 punten.

“De show die prima verliep en waar iedereen erg van genoot.”

Lang tijd om bij te komen van de retreat was er niet, want de leden van WooDi stonden te popelen om hun show te laten zien. Iets voor drie verschenen zij op de vloer. Ook zij slepen, net als de Juniors, heel wat benodigdheden de vloer op. Nieuw in Leeuwarden was de piano. Deze hadden we nog niet eerder op de vloer zien staan. Een mooie toevoeging aan de show. De show die prima verliep en waar iedereen erg van genoot. Onze jeugdmuzikanten zijn goed bezig en dat vond de jury ook, want zij gaven 67.80 punten. Goed voor een keurige eerste plaats in de IPC Marching Cadet Class. We kunnen dus tros zijn op onze jeugd!

“Onze jeugdleden zijn de munten meer dan waard!”

Volgende week komen onze jeugdleden weer in actie. Niet tijdens een contest, maar tijdens de Poiesz Actiedag. Van 10:00 uur tot 15:00 uur zijn verschillende jeugdleden aanwezig bij de Poiesz supermarkt in Grootegast om munten te verzamalen. Helpt u ons mee om zoveel mogelijk munten te verzamelen? Onze jeugdleden zijn de munten meer dan waard!

Gisteravond kwamen ook de leden van United weer in actie. Voor hun was een contest iets minder lang geleden. Zij kwamen immers nog in actie tijdens contest Almere. In Almere presteerden de leden het om wederom de score te verbeteren. Ook tijdens contest Leeuwarden wisten zij dit voor elkaar te krijgen. Om 20:13 uur lieten zij een keurige show zien, die door de jury werd beloond met 70.78 punten. Zij werden hiermee negende in de A-Class. Kijk voor nieuws en foto’s op de Facebook-pagina van United.

“Het toetje van het seizoen”

Over twee weken gaan met z’n allen naar Eindhoven voor het toetje van het seizoen: de CGN Championships 2019. Zal het ons weer lukken om een kampioensvlag of meerdere kampioensvlaggen mee naar huis te nemen? We gaan het zien! Blijf ons volgen!

Kijk voor meer foto’s van contest Leeuwarden op de Facebook-pagina van Jabelo Fotografie.