Op naar de Finals!!

Afgelopen zaterdag waren wij in de Culturele Hoofdstad van Europa voor contest Leeuwarden. De laatste contest van seizoen 2018. Nog 1 keer knallen en dan op naar de Finals in Eindhoven. Oftewel de Color Guard Nederland Championships, waarvoor nu al geen kaarten meer beschikbaar zijn. Het is compleet uitverkocht! Hoe vet is dat? We kijken er nu nog meer naar uit.

Voor wie geen kaartje voor de Finals heeft, was het gisteren dus de laatste kans om te genieten van alle shows. Veel mensen waren daarom naar sportcentrum Kalverdijkje gekomen om onze groepen aan te moedigen, maar ook om te zien of er nog veranderingen zijn doorgevoerd in de show.

Hiervoor moest het publiek nog even geduld hebben, want onze eerste groep kwam pas ’s middags in actie. De vloerploegleden kwamen voor twaalf uur wel in actie. Nog niet met nieuwe T-shirts, maar wel met een andere verandering. In Leeuwarden ligt de startlijn namelijk altijd horizontaal. De vloeren moesten hierdoor op een andere manier op- en uitgevouwen worden. Ook hier draait een vloerploeglid zijn of haar hand niet voor om. Super!

Iets na het middaguur was het showtime voor de Cadets. Je ziet dat de Cadets steeds zelfverzekerder op de vloer staan, de vele trainingsuren tijdens de afgelopen vier weken hebben hun verdiensten laten zien. Er zijn een aantal veranderingen doorgevoerd, hierdoor is het een nog vrolijker geheel. Het publiek genoot van de Chinese sferen in de Culturele Hoofdstad van Europa. Wauuw! Is dit goed genoeg om nog iets te stijgen in de ranking? Helaas niet… de Cadets kregen 75.23 punten en werden hiermee wederom vijfde in de Cadet Class. De Cadets kregen wel meer punten dan in Wijchen. Nu nog twee weken hard trainen en dan nog 1 keer knallen in Eindhoven. Hopelijk zitten er dan weer veel ouders en fans op de tribune.

Net als de Cadets hadden ook de Juniors vier weken de tijd om veranderingen door te voeren in de show. Dit alles natuurlijk met als doel om de plaats over te nemen van The Pride Juniors. Zij staan op dit moment eerste in de Junior Class, onze Juniors staan tweede. Na een goede voorbereiding in de kleedkamer gingen de meiden naar de warming-up. Hier werd alles van de show nog een keer goed doorgenomen waarna er tijd was om individueel nog iets door te nemen. Na dit alles waren ze klaar om opnieuw de strijd aan te gaan. Iedereen stond met veel zelfvertrouwen op de vloer en de energie was voelbaar. Dit resulteerde in een goed uitgevoerde show. Hier en daar wel wat kleine foutjes, maar iedereen kwam met een goed gevoel van de vloer af. Hierna moesten ze vol spanning wachten op de uitslag. Gelukkig duurde het wachten niet lang, want al snel na de show begon de retreat. De jury gaf 84.87 punten. Wederom een tweede plaats, met nog maar een verschil van 0.34 punten met de nummer 1. Het gaat dus spannend worden in Eindhoven… zeker voor ouders die een weddenschap hebben afgesloten met het hele team….

Na de eerste retreat kwamen de jeugdmuzikanten van WooDi op de vloer. We konden gelijk zien dat ook zij veranderingen hebben doorgevoerd, want we zagen een bassdrum op de vloer. Deze stond er eerst nog niet. Het instrumentarium is dus aangevuld. Ook de show en de muziek is aangepast. WooDi zette weer een leuk show neer. Een show die goed was voor 65.80 punten. Zoals we in het verslag van contest Wijchen aangaven gaat WooDi dit seizoen de strijd met zichzelf aan. Ze willen de score steeds verbeteren. Dit is dus helaas niet gelukt, want in Wijchen kregen ze 66.55 punten. Hopelijk lukt dit in Eindhoven wel. Zet ‘m op!

Om 20.46 uur kwam onze laatste groep in actie: United-Northern Winterguard. De dames hebben zich na de contest in Almere flink herpakt. Ze hebben een hele goede uitvoering van Caught in a Spidersweb neergezet. Klasse dames.

Tijdens de laatst retreat van de dag kregen zij 70.89 punten. Zij werden hiermee zesde in de A Class. Hiermee kwam er een einde aan de laatste contest van seizoen 2018. Op naar de Finals! Spannend..

                                                          Tot in Eindhoven!