Een mooie dag in Leeuwarden!

Afgelopen zaterdag reisden we af naar Leeuwarden voor alweer de derde contest van het seizoen. Time flies when you’re having fun. We reisden hier niet alleen naar toe. Naast de leden, de stafleden en de vloerploegleden hadden veel supporters uit Oldekerk en omstreken de moeite genomen om naar de Friese hoofdstad af te reizen. Extra motivatie voor de leden om goed hun best te doen.

Als eerste kwamen de leden van de Juniors de vloer op. De vloer die in Leeuwarden altijd anders uitgevouwen moet worden dan bij de andere contests, extra uitdaging voor de vloerploeg. Dit verliep uiteraard zonder problemen waardoor de Juniors rond de klok van half drie op een strakke vloer hun show konden laten zien.

De show van de Juniors was net als de vloer mooi strak! Er is steeds meer zelfvertrouwen waardoor ook het plezier er steeds meer vanaf straalt. Wat een leuke show hebben jullie dit seizoen! Een show die in Leeuwarden kon rekenen op een groot applaus en een show waarvan de fotograaf Jetty Bruinsma mooie foto’s kon maken. Meer foto’s volgen uiteraard, maar in dit verslag zijn de eerste foto’s al te zien.

Na de show van de Juniors was het tijd voor een break. Zo konden we een praatje maken in de kantine met collega-verenigingen en met de supporters die op de tribune zaten, waaronder Jolanda. Waar ze in Wijchen nog vol overtuiging het midden van de vloer aangaf nam ze in Leeuwarden toch weer, bescheiden als ze is, plaats op de tribune. Wellicht dat als we zaterdag 25 maart naar Eindhoven “afdalen”, dat ook zij de tribune afdaalt terug naar de vloer. We gaan het zien!

Rond zes uur was het tijd voor de leden van Regional A om zich klaar te maken voor de show. Na een goede warming-up verschenen zij iets over zeven op de vloer. Ook onze oudste leden hadden een goede dag en beloonden het vele publiek met een goede show. De show is niet nieuw meer, zoals de titel van de show aangeeft, maar het verveelt zeker niet. Het is enorm knap wat de leden met deze relatief kleine groep laten zien. Respect!

Het lijkt erop dat ook de jury dit steeds meer gaat inzien, want de score werd wederom verbeterd. De leden van Regional kregen 68.33 punten van de jury. Zij werden hiermee vijfde in de Regional A Class.

De Juniors kregen 66.86 punten van de jury. Ook voor hun een verbetering ten opzichte van contest Wijchen. Zij gaan nu net als de leden van de Regional A de komende twee weken hard aan de slag om in Eindhoven hopelijk de grens van zeventig punten te bereiken. Wij wensen de leden heel veel succes en willen bij deze iedereen bedanken voor zijn of haar komst naar Leeuwarden.

Graag tot ziens in Eindhoven!

Foto’s: Jetty Bruinsma