De jeugd heeft de toekomst

Met een bus vol met laaiend enthousiaste leden, stafleden, vloerploegleden, ouders en begeleiders en nog enkele auto’s vertrokken we zaterdagochtend 10 februari 2018 naar het oosten van Nederland voor de tweede contest van het seizoen in Sportcentrum Arcus in Wijchen.

Voor de jeugdmuzikanten van WooDi Percussion Ensemble was het niet zomaar een contest. Het was voor deze leden de allereerste contest. Gelukkig konden zij eerst rustig rondkijken in de wereld van CGN voordat zij begonnen aan de nodige voorbereidingen.

Dit konden de leden van de Cadets niet. Zij moesten vanuit de bus rechtstreeks naar de kleedkamer voor de voorbereiding op hun show. In Wijchen waren ze namelijk als vijfde aan de beurt. Iets voor half twee gingen de zwarte gordijnen open en kwamen onze altijd vrolijke Cadets tevoorschijn. Ze waren helemaal klaar voor de show. Ondanks de lange busreis en het vroege opstaan lieten de leden een goede show zien. Het publiek werd met de vele Chinese elementen weer ondergedompeld in Oosterse sferen. Dit is en blijft een hele leuke show om naar de te kijken met mooie muziek.

Ruim een uur later was het de beurt aan onze Juniors. Ook zij waren weer klaar voor de strijd. Nu niet alleen een strijd tussen team groen en team blauw, maar nu ook een strijd om de eerste plek in de Junior Class. Is het haalbaar dit seizoen na de tweede plaats in Drachten? We gaan het zien! De leden hebben er in Wijchen in ieder geval alles aan gedaan. Wat is dit toch een gave show. Wauuw! Er werd hard gestreden tijdens de wedstrijd van de eeuw. Prachtig om dit ook van de gezichten af te lezen. De jury beloonde de inzet met maar liefst 80.24 punten. De Juniors werden hiermee wederom tweede in de Junior Class. De Cadets kregen 71.36 punten, zij werden vijfde in de Cadet Class.

Nog maar amper bijgekomen van de geweldige show van de Juniors was het alweer doorstomen naar het volgende optreden van een van onze jeugdgroepen: WooDi Percussion Ensemble verscheen op de vloer. Spannend! Wat gaat de jury vinden van de show ‘Pleasure’. Een show waarin de leden laten zien waarom zij muziek maken. Zij doen dit om plezier te maken, maar ook om het publiek te vermaken. Dit is in Wijchen zeker gelukt. Het publiek genoot zichtbaar en klapte zelfs mee. Blijkbaar heeft de jury ook genoten want zij gaven tijdens de retreat 66.55 punten aan WooDi in de Marching Cadet Class. WooDi is helaas de enige deelnemer in de deze klasse. Dit seizoen gaat WooDi dus de strijd met zichzelf aan. De komende tijd gaan zij er alles aan doen om deze score tijdens contest Leeuwarden te verbeteren.

De conclusie van de middag is dat we trots kunnen zijn op onze jeugdgroepen. Onze jeugd heeft de toekomst!

Na het avondeten konden we met z’n allen genieten van het avondprogramma. Tijdens het avondprogramma kwamen de leden van de vloerploeg in actie en natuurlijk de leden van United-Northern Winterguard. Zij verschenen om half negen op de vloer. Ook zij lieten een keurige show zien. Zij kregen hiervoor 69.81 punten van de jury en werden hiermee zesde in de A Class. Meer hierover op de Facebookpagina van United. We konden allemaal met een tevreden gevoel naar huis.

De terugreis naar Oldekerk werd een gezellig reisje waar onder het genot van chips, snoepjes en wat drinken de succesvolle dag werd geëvalueerd.

De eerstvolgende contest is contest Almere op zaterdag 24 februari. Tijdens deze contest zal alleen United-Northern Winterguard in actie komen. Onze jeugdgroepen zijn weer te zien tijdens contest Leeuwarden op zaterdag 10 maart. Zien we u dan ook op de tribune?

Foto’s 2Xtreme Cadets (gemaakt door Jetty Bruinsma)

Foto’s 2Xtreme Junior (gemaakt door Jetty Bruinsma)

Foto’s WooDi Percussion Ensemble (gemaakt door Jetty Bruinsma)

 

Poiesz Jeugd Sponsor Actie

“Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!”. Daarom willen wij als vereniging blijven investeren in de jeugd. U kunt ons daarbij helpen door munten te sparen voor onze vereniging tijdens de Poiesz Jeugd Sponsor Actie.
Doet u geen boodschappen bij de Poiesz in Zuidhorn, maar wel bij een andere Poiesz? Deponeer dan de munten in onze rode brievenbus bij de ingang van Sportcentrum Eekeburen of geef ze mee aan onze leden. Wij brengen de munten voor u naar Zuidhorn. U kunt ons ook steunen zonder boodschappen te doen. Vanaf maandag 12 februari (morgen) is het mogelijk om te stemmen op onze vereniging. De 50 verenigingen met de meeste stemmen krijgen aan het eind van de Jeugd Sponsor Actie 500 sponsormunten extra! Daarnaast maakt u kans op Poiesz waardebonnen.

Hoe meer Jeugd Sponsor Munten, hoe meer sponsorgeld aan het eind van de actie door Poiesz supermarkten wordt uitgekeerd. Het sponsorgeld komt geheel ten goede aan de jeugd van onze vereniging.

Dus spaar munten voor Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk en breng uw stem uit op onze vereniging via: www.poiesz-supermarkten.nl/jsa