Genieten geblazen bij contest Wijchen!

Gisteren was het genieten geblazen in een volle sporthal ‘Arcus’. Voor ons de tweede contest van het seizoen, met namens onze vereniging maar liefst vijf deelnemende groepen. WooDi was namelijk tijdens deze contest ook van de partij.

In het Gelderse Wijchen mochten de Kids weer als eerste de vloer betreden. Althans namens onze vereniging. De Kids waren er helemaal klaar voor. Na contest Drachten hebben ze veel en hard getraind. Én natuurlijk was de uitvoering daarbij een goede oefening. Dit optreden leverde veel publiciteit op in de regionale media. Het optreden in Wijchen moest iets anders opleveren, namelijk goede punten. Om dit te bereiken moesten de Kids goed hun best doen. We zagen allemaal geconcentreerde gezichten. De Kids lieten, ondanks de lange busreis, een keurige show zien. Geen geconcentreerde gezichten dus meer na afloop van de show, maar glimlachende gezichten.

De leden van de Cadets hebben de afgelopen periode ook niet stilgezeten en dat was te zien. Om 13:40 uur verschenen zij zelfverzekerd op de vloer om een sterke show te laten zien. De leden stonden op scherp, net als de pistolen van onze stoere cowboy Quinten. Er werd letterlijk en figuurlijk geknald in sporthal ‘Arcus’. Wat is dit een leuke en stoere show. Een show om trots op te zijn! Het publiek genoot volop. Met een goed gevoel konden de leden plaatsnemen op de ledentribune om te genieten van de show van de Juniors. Zij komen namelijk net als de Cadets dit seizoen uit in de Junior Class.

Ook de Juniors zijn aan de slag gegaan met het juryrapport van contest Drachten. Het kampioenschap van vorig jaar smaakt naar meer. En de kans dat dit wederom lukt, is aanwezig. Het verschil met de ‘The Pride Junior’ is, net als vorig seizoen, ontzettend klein. Rond half drie klonk het nummer ‘The Greatest Show’ door de sporthal. Een nummer dat past bij deze show. Yeaaah…wat een show! Een GREATEST show! Een show met voor de leden veel uitdagingen in de vorm van lastige movements in combinatie met het equipment. Wat ze doen is superknap. Keihard hebben de leden gestreden om de grens van 80 punten te breken. Zou het lukken?

De Juniors hoefden niet lang te wachten op het antwoord op deze vraag, want net als tijdens contest Drachten was de eerste retreat gelijk na de show van de Juniors. Tijdens deze retreat kregen zij 80.61 punten. Goed voor een eerste plaats in de Junior Class. Waarbij wij wel moeten vermelden dat ‘The Pride Junior’ tijdens contest Wijchen niet aanwezig was. De Cadets kregen in diezelfde klasse 64.47 punten en werden 8ste. In de Kids Class kregen de Kids 67.10 punten, een mooie 3eplaats.

De leden van WooDi kregen dit alles niet mee, zij waren in voorbereiding op hun eigen show. Precies om kwart over drie mochten zij voor het eerst ‘Africa’ laten zien in competitieverband. Een show die vorige week tijdens onze uitvoering heel positief werd ontvangen. Het is mooi om te zien dat de leden van vorig seizoen nog altijd stappen maken en ook de nieuwe leden doen goed mee. Dit alles zorgde voor een goede show. De twee uitersten, onderlinge strijd en eensgezindheid, waren goed te zien. Klasse gedaan!

Tijdens de tweede retreat kregen de leden van WooDi hun score te horen. Zij kregen 66,10 punten, goed voor een eerste plaats in de IPC Marching Cadet Class. Dit seizoen strijden de leden niet alleen met zichzelf, maar ook met een andere deelnemer. Zij hebben namelijk concurrentie in hun klasse gekregen. Een positieve ontwikkeling.

United was onze vijfde groep die de vloer mocht betreden. Om 20:14 uur was het showtime voor de leden. De leden hebben de afgelopen tijd verbeteringen doorgevoerd in de show, om hoger te eindigen dan tijdens contest Drachten. Deze verbeteringen hadden een positief effect op de show. Blijkbaar vond de jury dit ook, want United kreeg 65.89 punten. Een verbetering van de score ten opzichte van contest Drachten (61.92). Helaas niet genoeg om een paar plekjes te stijgen in de A-Class. United werd 9de in de A-Class.

 

Steun onze jeugd!

Heb je tijdens de uitvoering of tijdens contest Wijchen ook zo genoten van onze jeugd? Én wil je onze jeugd steunen? Dat kan! Morgen gaat de Poiesz Jeugd Sponsor Actie van start. Ook dit jaar mogen wij weer meedoen aan deze leuke actie. Ditmaal staat onze koker voor de Jeugd Sponsor Munten bij de Poiesz supermarkt in Grootegast. Hoe meer Jeugd Sponsor Munten in onze koker worden gestopt, hoe meer sponsorgeld aan het eind van de actie door Poiesz supermarkten wordt uigekeerd. Het sponsorgeld komt uiteraard geheel ten goede aan onze jeugd. Helpen jullie ons mee om zoveel mogelijk Jeugd Sponsor Munten te verzamelen? Alvast bedankt!