Na goede punten, gaan we nu ons best doen voor vele munten!

Gisteren stond voor ons de tweede contest van het seizoen op het programma in het gelderse Wijchen. Een bus vol met leden vertrok om 8.00 uur ’s ochtends naar sporthal Arcus. Na een succesvolle showavond moest in deze sporthal niet alleen het publiek vermaakt worden, ook de jury moest overtuigd raken van de kwaliteiten van onze groepen. Hiervoor is de afgelopen weken hard getraind.

Tijdens het middagprogramma  kwamen 3 groepen van ons in actie. Als eerste mochten de leden van 2Xtreme Cadets de vloer betreden. Zij namen ons weer mee naar school. De show viel goed in de smaak bij het publiek. Mensen reageerden enthousiast op de uniformen, vonden de nieuwe schoolposters mooi en ook klapten zij enthousiast mee met de vrolijke muziek. Ook de leden genoten zichtbaar, ook van het welverdiende applaus na afloop van hun show.

Onze Juniors kwamen als tweede groep in actie in de Junior Class. Ondanks de lange busreis en het feit dat de groep tijdens contest Wijchen niet compleet was, lieten zij een goede show zien. De opening stond als een huis, evenals het prachtige decor, en ook de rest van de show verliep goed. Het publiek genoot zichtbaar van de show en de heerlijke muziek. Helaas lieten de concurrenten kennelijk ook een goede show zien, want onze Juniors konden geen sprongetje maken in het klassement. Wel kregen ze hogere punten dan tijdens contest Drachten. De jury gaf namelijk 65,59 punten, een 7e plaats in de Junior Class. De Cadets kregen 69,52 en werden hiermee 8e in de Cadet Class.

Na de eerste retreat van de dag en een korte break was het de beurt aan WooDi. Dit seizoen komen zij uit in een hogere klasse, namelijk de IPC Marching Junior Class. Ook zij kwamen met een indrukwekkend decor de vloer op. Dit was niet het enige wat indruk maakte. Ook de prestatie op de vloer maakte indruk. Er werd vol overtuiging gespeeld, het uniform zag er goed uit en de muziek klonk ook nog eens goed. Een goed debuut voor WooDi in deze hogere klasse dat werd beloond met 63,3 punten. Tijdens contest Wijchen waren zij helaas nog de enige deelnemer in deze klasse, maar tijdens de komende contests zullen zij concurrentie krijgen van de Premier Cadets.

’s Avonds kwam 2Xtreme A in actie. Ook zij mochten hun debuut maken in een hogere klasse, na de knappe promotie tijdens contest Drachten. Een zichtbaar spannend moment voor de leden, wat begrijpelijk is. De show ‘As i am’ is een show van hoog niveau, met veel moeilijke elementen. Dit in combinatie met een stukje extra spanning, maakt het extra lastig. Doe het ze maar eens na! Complimenten voor deze groep.

Rond 22.15 uur was voor ons de derde en tevens laatste retreat van de dag. Uiteraard was het Social Media Team ook hierbij aanwezig om het thuisfront zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Vol trots konden zij namens de vereniging op Social Media vermelden dat 2Xtreme A 69,61 punten kreeg van de jury. Hiermee werden zij 6e in de A-Class. Met deze goede punten op zak vertrokken we weer naar Oldekerk. Op naar contest Almere, waar alleen 2Xtreme A aan zal gaan deelnemen. Voor de overige groepen is dit geen reden om achterover te leunen. Ook zij zullen de komen weken weer hard gaan trainen. Daarnaast gaan zij ook weer hun best doen om zoveel mogelijk  Jeugd Sponsor Munten te verzamelen tijdens de Poiesz Jeugd Sponsoractie. Helpt u ons mee? De koker staat ditmaal in het filiaal in Zuidhorn. U kunt munten sparen van 10 februari tot en met 5 april. Alvast bedankt!