De “avonddriedaagse” van Showkorps D.I.N.D.U.A.-Oldekerk

De leden van Showkorps D.I.N.D.U.A.-Oldekerk lopen dit jaar geen avondvierdaagse, maar een “avonddriedaagse”. Deze “avonddriedaagse” is niet alleen verdeeld over verschillende avonden, maar ook over verschillende plaatsen. Dit jaar zal Showkorps D.I.N.DU.A.-Oldekerk in Hoogkerk, Assen en Haren de lopers van de avondvierdaagse feestelijk binnenhalen. Van deze 3 avonden kunt u hieronder steeds een kort verslag lezen. “Loopt” u met ons mee?!

Avond 1: Avondvierdaagse Hoogkerk (26 mei).

‘Hallo Hoogkerk’

Op donderdag 26 mei stond voor ons in Hoogkerk de eerste avondvierdaagse op het programma, we hadden er zin in! Het was voor ons de eerste keer dat wij hier de avondvierdaagse mochten begeleiden. Daarom zeggen we; Hallo Hoogkerk!!

Onze vrachtwagen was al vroeg richting Hoogkerk vertrokken om een mooi plekje uit te zoeken. De leden volgden later, omdat velen nog naar het werk of school moesten en voor sommige leden stond op deze dag het laatste examen op het programma. Nadat iedereen bij de vrachtwagen was aangekomen, omgekleed was, warme spieren had en waarna de instrumenten goed gepoetst waren…vertrokken we met een nog stralende zon richting het startpunt Boeiersingel/Barkplein. Dit deden we niet alleen, maar samen met collega korpsen Concordia Zevenhuizen en Muziekvereniging Noordenveld. Bij het startpunt stond een grote groep lopers al op ons te wachten. De jeugd was hier sterk vertegenwoordigd door de deelname van verschillende scholen. Ook onze jeugd was sterk vertegenwoordigd, de Kids en de Juniors liepen deze eerste avond met ons mee. Omdat iedereen stond te trappelen, zijn we maar snel van start gegaan met de laatste kilometers. De route liep door het centrum van Hoogkerk waar vele mensen langs de kant stonden om de lopers aan te moedigen. Vanuit het centrum liep de optocht door naar het sportcentrum, hier was het eindpunt van de route. Op deze plek kregen de deelnemers uiteraard een welverdiende medaille en wij hadden hier een korte drinkpauze, voordat we weer vertrokken richting de vrachtwagen. Samen werd besloten om als “één groot korps” terug te lopen naar het beginpunt. Alle leden liepen door elkaar heen en om de beurt werd er een nummer gespeeld. Met o.a. een snare-line van 6 snares breed kwamen we terug bij onze vrachtwagen. Een erg leuke afsluiting van onze eerste avondvierdaagse. Organisatie bedankt en graag tot een volgende keer!

Klik hier om door de foto’s te wandelen!

Nu op naar de tweede avond van de “avonddriedaagse” van Showkorps D.I.N.D.U.A.-Oldekerk. Op deze tweede avond, vrijdag 3 juni, begeleiden wij de avondvierdaagse in Assen. Zien we u daar?!

Wie helpt Showkorps D.I.N.D.U.A.-Oldekerk volgend jaar aan een avondvierdaagse?!

Volgend jaar loopt Showkorps D.I.N.D.U.A.-Oldekerk graag een avondvierdaagse. Wilt u dat wij uw lopers feestelijk binnenhalen op de slotdag van uw avondvierdaagse? Neem dan contact op met onze manager via: manager@showkorpsdindua.nl en wie weet bent u de “vierde avond” volgend jaar. Wij kijken er alvast naar uit!