Een festijn in het donker!

Na wekenlang door de gondelbouwers gebouwd te hebben aan de gondels…was het vrijdag 18 september dan eindelijk zover: Gondelvaart op wielen Drogeham 2015! Twee avonden lang kon het publiek genieten van 9 prachtige gondels en wij mochten 2 avonden meelopen met dit festijn in het donker.

Vrijdagavond stonden wij samen met nog 3 andere korpsen klaar om ons tussen de gondels te voegen. Net als de andere korpsen hadden ook wij onze instrumenten opgevrolijkt met lichtgevende effecten, zodat wij beter opvielen in het donker.

Om half 9 kwam de optocht in beweging en mochten ook wij los. Vele mensen stonden langs de route om de wagens en de korpsen te bewonderen. Iedereen genoot en wij genoten mee. Zo kwamen onder andere de Minions en Vincent van Gogh voorbij en ook konden we de Efteling van dichtbij meemaken. Na 2 rondgangen door het dorp zat de eerste avond er alweer op.

Gelukkig mochten wij zaterdagavond weer aantreden om nogmaals de gondels te vergezellen door de straten van Drogeham. Ook tijdens deze avond was er weer volop publiek aanwezig en het weer zat wederom mee. De tweede avond was wederom een spektakel en vloog dan ook voorbij. Terwijl de mensen uit Drogeham de weg naar de feesttent opzochten, pakten wij de vrachtwagen weer in om terug te keren naar Oldekerk. Wij hebben 2 dagen genoten en willen de organisatie dan ook bedanken dat wij deel mochten uitmaken van dit festijn in het donker!

Bekijk hier een aantal foto’s van De Gondelvaart op wielen.

 

Nu is het eerst de beurt aan de jeugd, zij zullen 3 oktober van zich laten zien en horen in Zuidhorn. Tijdens het feest “Kom in Zuidhornfeest” zullen zij hun show ‘Pokerface’ aan het aanwezige publiek tonen. Heeft u niks te doen? Kom in Zuidhorn!!

Het Showkorps zal op 17 oktober weer optreden tijdens de jubileumtaptoe van Showband Noordenveld uit Roden. Wil je kijken hoe wij hier ons op voorbereiden? Kom dan naar één van onze open repetities in de maand september. Klik hier voor meer informatie. Graag tot dan!