Een Finalsdag om nooit te vergeten!

Na een try-out, vier succesvolle contesten en vele weken trainen om te werken aan verbeteringen was het zaterdag dan zover; de CGN-Finals in Almere. De belangrijkste dag van het winterseizoen. Een dag waar de hele week al naar werd uitgekeken. Op deze dag moest het gebeuren, hier werd o.a. bepaald wie aan het einde van de dag de vlag mee naar huis mocht nemen.

Een dag die voor de vloerploeg al vroeg begon. Om 09.10 uur mochten zij al de eerste vloer neerleggen in het Topsportcentrum in Almere. Na eerst nog een aantal keer voor collega winterguardgroepen de vloer te hebben gelegd, mochten zijn om 11.15 uur een strakke vloer gaan leggen voor de leden van United. ’s Ochtends moesten zij zich eerst plaatsen voor de uiteindelijke finals later op de avond. De zogenoemde prelims verliepen goed voor United. Wederom een derde plaats, genoeg voor plaatsing voor de finals.

Nu was het tijd voor het laatste optreden in competitieverband van de Kids. Voor een uitzinnige en stampvolle tribune met vele fans, waaronder ook een groot aantal vanuit onze vereniging, mochten de 2Xtreme Kids nog één keer vol overgave hun show laten zien. Dat ze vele fans hebben was o.a. te zien aan een prachtig spandoek opgehangen in de hal. Het leek erop dat de Kids de beste show voor het laatst hadden bewaard. De gehele show zag er goed en strak uit en de leden genoten weer zichtbaar van hun dansstukje.

Niet veel later kon het publiek genieten van de Juniors. Na een goede en lange warming-up kwamen zij vol zelfvertrouwen de vloer op. Ook zij lieten de beste show van het seizoen zien. Een nagenoeg foutloze show zorgde bij vele mensen voor kippenvel op de armen. Nu is het voor iedereen wel duidelijk dat zij thuishoren in de Junior Class. Vol spanning werd er dan ook door beide groepen uitgekeken naar de retreat.

Door de goede prestaties eerder deze dag stonden de dames van United rond 19.55 uur weer klaar om nogmaals te knallen tijdens de Finals. Ook zij gaven nog één keer alles en dit leverde een goede laatste show op. Hierna konden zij net als de jeugd op de tribune plaatsnemen, om samen in spanning te wachten op de uitslag en te genieten van de overige shows.

Rond 22.00 uur klonk voor de laatste keer dit seizoen de welbekende klanken uit de speakers. Het was tijd voor de allesbeslissende en laatste retreat van dit seizoen. De spanning steeg…wat heeft een seizoen van keihard werken uiteindelijk opgeleverd. Als eerste werden de punten bekend gemaakt van de Kids Class. Dit werd voor ons gelijk een groot feest. De Kids kregen van de jury maar liefst 81.31 punten, hiermee werden ze EERSTE in de Kids Class. Nederlands Kampioen dus!! En daar hoort naast de welbekende CGN kampioensvlag ook een wisseltrofee bij en natuurlijk een beker. Vol trots namen de dames en heer dit alles in ontvangst. Nu was het tijd voor de uitslag van de Juniors. Zij maakten het feestje nog wat groter. Met een puntentotaal van 79.61 werden zij DERDE in de Junior Class. Een hele knappe prestatie. Op de eerste contest van dit seizoen promoveren en nu op het einde van het seizoen gelijk derde worden in een hogere klasse met in totaal 12 deelnemers. Super! Nu alleen de uitslag van United nog om het feest compleet te maken. Als “slagroom op de taart”, die al zo lekker smaakte, pakten zij net als het hele seizoen al, hoe kan het ook anders….een derde plek met een puntentotaal van 74.565. Ook een geweldige prestatie. De dag kon niet meer stuk!

En zo ging de CGN kampioensvlag mee naar Oldekerk, pakten de Juniors na de knappe promotie eerder dit seizoen een super derde plaats en werd het eerste seizoen met de nieuwe samenwerking tussen 3 verenigingen gelijk een top seizoen! Een prachtige afsluiting van het winterguard seizoen 2016. Een Finalsdag om nooit te vergeten!

Ondanks dat het winterseizoen er helaas alweer op zit, zijn alle shows nog één keer te bewonderen. Tijdens onze uitvoering op zaterdag 2 april kunnen jullie allemaal nog één keer genieten van “The Sun, The Moon, The Stars”, “Strongh Enough” en “Universe”. Dus voor iedereen die er tijdens de Finals niet bij kon zijn of gewoon de show nog één keer wil zien…wees erbij!

Tot slot willen wij alle leden, staffleden en alle vrijwilligers, van vloerploegleden, kleding- en vlaggenmakers, guardmoeders tot en met de altijd trouwe supporters thuis en op de tribune, bedanken voor hun inzet en steun dit seizoen. Jullie waren allemaal geweldig! Graag tot het volgende winterseizoen.