Einde van de wintertijd!

De hele week stond Facebook en Instagram er al vol mee, maar zaterdag was het dan eindelijk zover…FINALS!! Om kwart over 5 ’s ochtends vertrok een bus vol met leden, vloerploegleden, staffleden, ouders en overige vrijwilligers en supporters richting Eindhoven voor de CGN Championships 2017. Het hoogtepunt van elke CGN seizoen. Op deze dag worden de titels verdeeld in alle Classes.

De vloerploegleden kwamen, op deze speciale dag, als eerste achter de zwarte gordijnen vandaan. Zij mochten de eerste vloer van de dag leggen. Niet voor een groep van onze eigen vereniging, zij waren zich nog rustig achter de schermen aan het voorbereiden voor hun show. Ieder op zijn of haar eigen manier.

Niet zoals we de voorgaande wedstrijden gewend waren, verscheen United-Northern Winterguard namens onze vereniging als eerste op de vloer. De 26 leden moesten zich, net als bij WGI Almere, tijdens de Prelims van hun beste kant laten zien om ’s avonds met de Finals nog een keer op de vloer te mogen verschijnen. Ze lieten een mooie en nette eerste show zien met een spetterend eind vlaggenblok. Goed genoeg voor plaatsing voor de Finals. Hier konden we ’s avonds nog een keer van genieten dus, super!!

De Kids Class en de Junior Class werken niet met Prelims, voor onze jeugdgroepen is het dus gelijk Finals. Nog één keer keihard knallen dus!

Onze 2Xtreme Kids deden dit als eerste. Om 13.21 uur was het, in wedstrijdverband, nog één keer showtime voor onze dames en heer. Ondanks dat ze vanochtend allemaal vroeg hun bed uit moesten, zat er veel energie in de show en straalden ze als vanouds. Ze probeerden (TRY) om een zo hoog mogelijk aantal punten te halen en daarnaast natuurlijk om het vele publiek op de tribune te vermaken. Dat laatste is ze zeker gelukt, de vele meegereisde ouders stonden op de banken. Super gedaan dames en heer, nu afwachten af dat andere doel van jullie ook gelukt is…

Iets voor half 4 was het de beurt aan de Juniors. Weten ze tijdens de Finals, net als het thema in hun show, de weg naar de top 3 weer te vinden? Ze hebben er in ieder geval alles aan gedaan om dit te kunnen bereiken. Ze hebben keihard getraind de afgelopen twee weken om niets aan het toeval over te laten. Dat konden we in Eindhoven zeker merken. De leden hebben een hele sterke show laten zien. Een show waar ze, net als ons, heel trots op mogen zijn. Er is zoveel te zien op de vloer, je raakt bijna verdwaald in de vele mooie momenten 😉 Wauw!!! Heeft de jury dit ook allemaal gezien? Daar moesten de leden ditmaal lang voor in spanning zitten. De retreat voor de jeugd is tijdens de Finals pas ’s avonds laat. Maar gelukkig was er nog genoeg afleiding voor de leden, zoals de “Finalscadeautjes” en het kijken naar de vele andere shows.

Zoals we al zeiden mochten we ’s avonds nog een keer genieten van “How Photography Connects Us”. Ditmaal tijdens de Finals. Ook ’s avonds liet United een knallende show zien met een sprankelend einde! Geweldig!! Een hele diepe buiging voor de laatste show van dit seizoen!

Rond 22.15 uur werd de rode loper uitgerold en was het tijd voor de laatste en belangrijkste retreat van dit seizoen. Welke prijzen nemen we mee naar huis? Als eerste kregen de Kids hun score te horen. Zij krijgen 75.37 punten van de jury en werden hiermee tweede van Nederland in de Kids Class. Geweldig! Op naar de Juniors, de jury beloonde de show met 77.34 punten en hierdoor eindigden de Juniors dit seizoen op een hele knappe vierde plaats. Super! Nu United nog….zij kregen voor hun show “How Photography Connects Us” 71.895 punten en werden hierdoor dit seizoen zesde in de A Class. Uitstekende prestaties dus!! Op naar huis!!

Het seizoen zit er helaas nu op. Het was een mooi seizoen met vele hoogtepunten. We willen iedereen bedanken die dit seizoen mede mogelijk heeft gemaakt. De leden voor hun geweldige shows, de staffleden voor de vele gegeven trainingen, de naaimoeders voor de prachtige uniformen en vlaggen, de vloerploegleden voor de vele strak gelegde vloeren, het klusteam voor de mooie decorstukken, de guardmoeders voor hun lieve helpende hand, de supporters op de tribune voor hun altijd trouwe steun en als laatste natuurlijk het Social Media Team voor de prachtige foto’s, de mooie verslagen en de leuke berichtgevingen op Facebook, Instagram en Snapchat. We hebben allemaal van jullie genoten, jullie waren stuk voor stuk geweldig… Super!

 

Zomertijd!

Op de terugreis van Eindhoven naar Oldekerk is heel toepasselijk de klok een uur vooruitgegaan. De wintertijd is voorbij en daarmee is er gisteren ook een einde gekomen aan het winterguardseizoen. Het is nu zomertijd. Dat betekent dat we langzaam weer naar buiten gaan. Optredens in de buitenlucht, maar ook (show)repetities buiten op het veld. Het showkorps gaat het met name heel erg druk krijgen met de voorbereidingen richting Take One, het ODSC, Taptoe Vries en natuurlijk het WMC. Maar eerst ligt de focus op aankomende zaterdag. Op zaterdag 1 april is onze uitvoering in Sportcentrum Eekeburen. Alle onderdelen van onze vereniging zullen in actie komen deze avond. Jullie kunnen dus ook nog één keer genieten van “The Maze”, “TRY” & “How Photography Connects Us”. De zaal gaat open om 19.00 uur en de uitvoering zal beginnen om 19.30 uur. Iedereen is welkom, de entree is gratis!!