Terug van weggeweest!

Het laatste weekend van de zomervakantie. Het school- en werkzame leven gaat bijna weer beginnen, of is voor sommige leden zelfs al begonnen. Het weekend waarin wij mochten optreden. Na een mooie zonnige zomervakantie mochten wij deelnemen aan de Streetparade/Taptoe van Emmer-Compascuum. Om tijdens dit optreden goed voor de dag te komen is er in de week voorafgaand aan dit optreden nog een aantal keer gerepeteerd. Zelfs nog op zaterdagochtend. Daarna was het tijd om in de bus te stappen. Op naar Drenthe. Waar wij, dankzij onze manager, ruim op tijd aankwamen…

Bij aankomst kregen wij van de organisatie een lunch aangeboden waarna wij ons rustig konden omkleden. Bij de vrachtwagen hebben wij nog eenmaal de show muzikaal doorgenomen. Daarna was het tijd voor de streetparade door de straten van Emmer-Compascuum. Samen met onze Juniors, zij waren gezellig mee. Bij terugkomst maakten wij een rondje over het taptoe-terrein om ons voor te stellen aan het publiek. Nadat ook de andere korpsen dit hadden gedaan kon de taptoe beginnen. Wij hadden er zin in!

Als eerste korps mochten wij onze show ‘The Door’ laten zien. Ditmaal niet op een grasmat, maar op een stenen ondergrond. Nieuwe omstandigheden voor ‘The Door’. Gelukkig waren de wielen hier tegen bestand. Onder een stralende zon namen wij het publiek mee naar de verschillende werelden. De show en de muziek viel goed in de smaak. Na afloop van de show kregen wij dan ook een groot applaus. Met een trots gevoel liepen wij van het taptoe-terrein. Nu was het tijd om bij te komen en van de andere shows te genieten. Naast ons waren aanwezig: Jong Advendo Sneek, ESKA Bemmel, Drumband Rhenen, Muziekvereniging METRO Scheveningen & Hengeler Weend Blaozers.

Rond 16.15 uur was het tijd voor de finale. Nog steeds met een stralende zon. Een aantal vrijwilligers werden door de organisatie nog even extra in het zonnetje gezet, daarna was het tijd voor het ‘Blijf bij mij heer’, het signaal ‘Taptoe’ en het ‘Wilhelmus’. Vervolgens marcheerden de korpsen om de beurt af. Wij deden dit met het nummer ‘YMCA’. Een nummer dat altijd erg goed in de smaak valt.

De taptoe zat erop, de warme uniformen konden uit en ondertussen werd de vrachtwagen ingepakt door de MKZ-Ploeg. Met de bus van Wiebenga Reizen vertrokken wij weer richting Oldekerk. Na het uitpakken van de vrachtwagen hebben wij in Partycentrum ‘De Halte’ geproost op een mooi optreden. Wij willen de organisatie bedanken voor deze mooie middag. Alles was goed geregeld.

Klik hier om de foto’s te bekijken. Foto’s gemaakt door J.H. van der Molen Fotografie.

Wij zijn als vereniging dus weer helemaal terug van weggeweest. De komende periode staan er verschillende activiteiten op het programma. Zo gaat volgend weekend onze jeugd op werkweekend. In Diever gaan zij werken aan de nieuwe wintershows. De thema’s van deze shows worden morgenavond bekend gemaakt aan de leden. Spannend… Verder staan er de komende periode open repetities op het programma. United houdt als eerste open repetities op woensdagavond 5, 12 en 19 september. Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina van United. Op zaterdag 22 september kunnen jullie kennismaken met de hele vereniging tijdens de verenigingsdag bij Sportcentrum ‘Eekeburen’. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de wereld van Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk”. Komen jullie ook?!