Kort maar krachtig!

Na een wedstrijd in Almere en een wedstrijd in Leeuwarden gingen we zaterdag 26 maart naar Eindhoven voor de CGN Championships 2022. De laatste wedstrijd van het seizoen 2022 voor onze leden van 2Xtreme. Drie enthousiaste mannen (vrijwilligers) waren al een dag eerder vertrokken naar Eindhoven. Zij brachten met behulp van “MAN nummer vier” onze spullen naar Indoor Sportcentrum Eindhoven.

De leden en overige vrijwilligers vertrokken zaterdagochtend in alle vroegte naar Eindhoven. De wekker ging hiervoor vroeg af, maar wat hebben we dit gemist, en niet als kiespijn. Eindelijk weer finals. Met publiek, prijzen en een retreat met z’n allen. Het beloofde een mooi dag te worden.

Onze jongste leden kwamen deze dag als eerste in actie. Zij namen ons in Eindhoven nog 1 keer mee op reis. Een reis die in een hele korte tijd heel mooi is geworden en waar we erg van hebben genoten. We zagen geconcentreerde gezichten, maar ook blije gezichten. Wat een leuke show! Complimenten dames en heer!

’s Middags kwamen onze oudste leden in actie. Was het seizoen maar langer…want wat is óók dit een gave show. Een show met veel technische hoogstandjes. Wassen is op deze manier echt één groot feest. Met een grote glimlach werd het laatste schone shirtje uit de wasmachine gehaald. Daarna volgde een groot applaus.

Met nog steeds een grote glimlach op ons gezicht gingen we aan het begin van de avond richting de retreat. Dit is altijd een mooi moment, maar dit jaar extra mooi. Eindelijk, na 2 jaar, stonden we weer met z’n allen op de vloer voor een tribune met vele supporters. Dit maakt onze hobby zo mooi.

Onze jongste leden hoefden het minst lang in spanning te zitten. Zij kregen als eerste de punten te horen. De ‘Reis rond de wereld’ kreeg op het eindstation 60.16 punten. Een erg knappe prestatie in deze oudere leeftijdsklasse (Junior Class). Respect leden!

Kort daarna werden de punten bekend gemaakt van de Regional A Class. De klasse waarin onze oudste leden dit seizoen uitkwamen. Een grote klasse met veel groepen. Veel groepen kwamen voorbij, maar nog steeds werd 2Xtreme niet genoemd. Tot er 2 groepen overbleven. Het ging tussen 2Xtreme en Red Light. 86.16 om 85.15. Wat een spanning. Een spanning die niet onbekend was voor ons. Want dit beeld en gevoel hebben we vaker gehad. In 2018 en 2019 viel het kwartje de goede kant op. Dit jaar viel het kwartje de andere kant op. Maar het feest was er niet minder om. Onze oudste leden werden tweede in de Regional A Class met 85.15 punten. Een hele knappe prestatie.

Daarmee kwam er een eind aan een kort, maar krachtig seizoen. Want wat hebben we genoten na 2 jaar lang “stilzitten”. Bij iedere wedstrijd kon er meer. We konden steeds meer trainen, er mochten steeds meer mensen mee en er zaten steeds meer mensen op de tribune. Ook van de shows hebben we genoten. De leden hebben in korte tijd een mooie show weten te maken. Complimenten. Wat dat betreft is het jammer, dat we maar zo kort van deze shows hebben kunnen genieten.

“Bedankt voor jullie actieve medewerkingen het afgelopen seizoen op welke manier dan ook!”

Aan het einde van dit seizoen willen we natuurlijk ook weer een aantal personen bedanken. We kunnen daarbij natuurlijk iedereen noemen, maar het grote gevaar van iedereen noemen is dat we iemand onbewust vergeten. Daarom een bedankje voor iedereen die dit seizoen iets voor ons heeft betekend: “Bedankt voor jullie actieve medewerkingen het afgelopen seizoen op welke manier dan ook!”

Tot slot willen we alle leden bedanken. Jullie zijn ondanks dat we als vereniging weinig konden bieden lid gebleven bij 2Xtreme. Dankzij jullie trouwe steun konden we dit na 2 jaar weer meemaken. Super bedankt!