Geslaagd nieuwjaarsconcert

Een goed nieuwjaar gewenst met een verslag van het nieuwjaarsconcert 2015.

Showkorps D.I.N.U.A.-Oldekerk is het jaar feestelijk gestart met een nieuwjaarsconcert. Dit concert vond plaats op zaterdag 3 januari jl. in de Rotonde te Niekerk. Rond 19.00 uur kwamen de eerste mensen binnenstromen. Bij binnenkomst werden zij getrakteerd op een glaasje bubbels.

De avond werd geopend met een woordje van de voorzitter (Gerard Venema). De voorzitter keek terug op het jaar 2014, met veel mooie momenten. Zo was er voor de winterguard de succesvolle samenwerking met Intension (Showband Marum) en de goede resultaten die daarmee gehaald werden. Daarnaast was er voor de jeugd het jeugdwerkweekend en de aanschaf van nieuw instrumentarium. De jeugd heeft zich in 2014 sterk ontwikkeld, wat resulteerde in een gezamenlijke optreden met de Cadets. Dit was een erg groot succes. Het showkorps heeft mooie optredens mogen verzorgen en het hoofdstuk WWRY goed afgesloten in Rastede. Daarnaast was er natuurlijk de aanstelling van Johannes Leeverink en de onthulling van het nieuwe thema: “A Journey Home …”.

Ook keek hij vooruit, naar het seizoen 2015. Met voor het showkorps een nieuwe dirigent en een nieuwe show “A Journey Home …” waarmee zal worden deelgenomen aan het ODSC in Assen en aan de Rasteder Musiktage in Rastede (DE). Daarnaast hopen wij in 2015 ook weer veel optredens te mogen verzorgen. De guardgroepen zullen in 2015 weer gaan deelnemen aan diverse contesten onder een nieuwe naam: 2Intens (samensmelting van 2Xtreme en Intension). En als laatste zullen de jeugdmuzikanten onder de naam Music Kids verder gaan met het blijven ontwikkelen van zichzelf.

Na de opening door de voorzitter werd er een optreden gegeven door de Cadets en de Music Kids. Samen lieten zij het nummer Counting Stars horen en zien aan de gasten. Een mooi optreden wat hopelijk in de toekomst ooit zal uitgroeien tot een jeugdkorps. Vervolgens mochten de jeugdmuzikanten hun nieuwe slagwerksolo voor het eerste laten horen. Een erg knap stukje!

Dan waren er ook nog een aantal jubilarissen binnen Showkorps D.I.N.D.U.A.. Berdien Bruins (10 jaar), Diana van der Veen (15 jaar), Suzanne Pel (10 jaar) en Sylvan Tolsma (12,5 jaar) mochten hiervoor naar voren komen. De voorzitter had bij iedereen een kort verhaaltje en daarnaast kregen zij natuurlijk hun speldje overhandigd.

Na de huldiging van de jubilarissen was er een eerste optreden van het showkorps in de ‘oude’ situatie. Zij lieten een aantal straatnummers horen, gevolgd door een aantal slagwerkstukken van de drumline. Hierna volgde een pauze, zodat iedereen van een drankje kon genieten.

Na de pauze was er een primeur, het showkorps liet voor het eerst de eerste 3 delen van de nieuwe show horen. De eerste reacties hierop waren zeer positief. Het belooft een mooie show te worden. Voor de thuisblijvers zal binnenkort nog een promofilmpje verschijnen.

De avond werd afgesloten met nog eenmaal het nummer Thunderstruck, één van de nieuwe nummers van “A Journey Home …”.

Na afloop van het concert was er uiteraard de gelegenheid om iedereen de hand te schudden, onder het genot van een hapje en een drankje. Het was een gezellige avond en een goede start voor het nieuwe seizoen.

Bij deze wenst Showkorps – D.I.N.D.U.A. jullie allemaal een fantastisch 2015 toe. Wij hopen jullie ook in 2015 weer vaak te mogen begroeten. Het liefst volgende week al tijdens de Winterguard Try Out in Leek.

 

Bekijk hier een foto-impressie.

IMG_0365 kopie IMG_0413 kopie IMG_0402 kopie IMG_0385 kopie