Geslaagde uitvoering!

Showkorps D.I.N.D.U.A. – Oldekerk kan terugkijken op een geslaagde en goed bezochte uitvoering. Deze uitvoering vond plaats op zaterdag 2 april in Sportcentrum Eekeburen te Oldekerk. Het bijzondere aan deze uitvoering was dat alle onderdelen van de vereniging van zich lieten horen en zien.

Het eerste onderdeel dat mocht aantreden was het A-korps. De muzikanten van het A-korps openden de avond met het laten horen van een aantal nieuwe straatnummers, waaronder de Ricky Martin medley en het Ierse nummer Toss The Feathers. Deze en andere nieuwe nummers zullen het komende seizoen te horen zijn tijdens de straatoptredens. Het publiek reageerde enthousiast op de eerste klanken van deze nieuwe nummers. Hierna was het tijd voor onze jeugdafdelingen, met als eerste de kersverse Nederlands kampioenen; de 2Xtreme Kids. Zij lieten in eigen dorp en voor eigen publiek nog een allerlaatste keer de show The Sun, The Moon, The Stars zien. Het publiek genoot net als de meiden en de jarige heer van de laatste spetterende show.

Na het optreden van de Kids was het de beurt aan de Stage Kids. Tijdens de uitvoering mochten zij voor het eerst laten zien wat dit nieuwe onderdeel van Showkorps D.I.N.D.U.A. – Oldekerk precies inhoudt. De Stage Kids namen het publiek mee op Berenjacht. Met bewegingen en muziek beelden zij het verhaal uit van het kinderboek: Wij gaan op berenjacht. Er werd enthousiast gereageerd op het eerste optreden. Het smaakt zeker naar meer! Van de jongste jeugdgroep door naar de oudste jeugdgroep; de 2Xtreme Juniors. Ook zij mochten nog één keer de show Strong Enough laten zien. De show waarmee vele successen zijn behaald tijdens het afgelopen winterguard seizoen. Het publiek had geen verdere uitleg nodig nadat zij de laatste editie hadden gezien! Het is duidelijk genoeg, dit is en blijft echt een top show!

De stoere jeugdmuzikanten mochten als laatste optreden voor de pauze. Zij speelden op de snare drum en de bass drum mee met de welbekende muziek van Kensington, ACDC en Thomas Jack. Speciaal voor de uitvoering heeft onze dirigent Johannes Leeverink hier muziek voor geschreven. Het was een gaaf optreden! Nu was het bijna tijd voor de pauze, maar eerst moesten er nog een drietal leden in het zonnetje gezet worden in verband met een jubileum. Linda Hubers; 15 jaar guard/lid, Angela van Duinen; 10 jaar guard/lid en Marco Posthumus; 12,5 jaar muzikant/lid, ontvingen hiervoor uit handen van voorzitter Gerard Venema een bondsspeldje en een oorkonde. Hierbij willen wij deze 3 leden van harte feliciteren. Op naar het volgende jubileum.

Na de pauze hadden we te maken met nog een primeur. Het eerste optreden van Boom Boom Boys 2.0. Zij lieten 2 nummers horen welke zij in korte tijd hebben ingestudeerd. Het eerste optreden swingde lekker en de leden hadden er duidelijk plezier in. Nu op naar het eerste officiële echte optreden, met hopelijk nog meer nieuwe leden! Als één na laatste mocht United optreden. Het publiek in Oldekerk kon kennismaken met deze nieuwe groep, samengesteld uit 22 leden van drie verenigingen. De dames lieten een keurige show zien, welke gelukkig nog één keer te bewonderen is tijdens de uitvoering van Muziekvereniging Noordenveld op 16 april.

De avond werd afgesloten door het A-korps. Zij lieten de muziek horen van de huidige show: A Journey Home. Hiermee zullen zij op 18 juni gaan deelnemen aan de Open Dutch Showcorps Championships in Assen (ODSC). Een mooie uitvoering van deze muziek zorgde gelijk voor een mooi einde van de avond. Na het nummer Oye Mi Canto en de gebruikelijke bedankjes keerde iedereen tevreden en wel weer naar huis…A Journey Home. Bij deze willen wij nogmaals iedereen bedanken voor zijn of haar komst naar de uitvoering. Graag tot ziens bij de volgende uitvoering of een ander optreden.Foto’s uitvoering van Niekerk Nieuws

 

Showkorps D.I.N.D.U.A. zet de bloemetjes buiten!!

Het mooie weer komt er aan en dus gaat Showkorps D.I.N.D.U.A. weer naar buiten. Het A-korps zal komend weekend te vinden zijn in Diever voor het werkweekend. Hier zullen zij gaan werken aan de huidige show. De show zal worden aangepast en verscheidene nieuwe leden zullen worden toegevoegd aan de show. Ook in eigen dorp zal het A-korps straks weer buiten te horen zijn. De komende tijd zullen zij weer buiten gaan repeteren en ook zit het eerste straatoptreden met jeugdleden in eigen dorp er aan te komen op Koningsdag. Op 28, 29 en 30 april zet Showkorps D.I.N.D.U.A. letterlijk de bloemetjes buiten! Op de laatste donderdag, vrijdag en zaterdag van de maand april komen wij weer langs de deuren met de jaarlijkse bloemenactie. Wij zien u graag bij de deur!