Goede prestaties bij Contest Wijchen

Wederom goede prestaties tijdens contest Wijchen!

Zaterdagochtend vertrokken wij in de vroege ochtend met een volle dubbeldekker richting Wijchen. Een bus vol met leden van United, 2Xtreme Juniors, 2Xtreme Kids, vloerploeg- en staffleden en natuurlijk vele fans. In Wijchen stond voor ons de tweede contest op het programma. Een contest waar net als in Drachten al onze groepen aan hebben deelgenomen.

Als eerste was het deze dag de beurt aan de 2Xtreme Kids. Zij mochten ditmaal als derde groep aantreden. Ondanks dat de leden behoorlijk zenuwachtig waren en een lange busreis achter de rug hadden, straalden zij weer op de vloer. Er is duidelijk hard gewerkt aan deze vrolijke show en ook de zwarte schermen zijn opgevrolijkt met hoe kan het ook anders… The Sun, The Moon, The Stars. Mede door deze verbeteringen was het weer een fantastisch optreden van onze meiden en heer.

Niet veel later deze middag mochten de Juniors van zich laten zien. Door de knappe promotie in Drachten kwamen zij op deze dag voor het eerst op de vloer in de Junior Class. Dat zij ’Strong Enough’ zijn voor deze klasse lieten zij gelijk zien door een super show neer te zetten. Het publiek was onder de indruk en zij kregen dan na afloop ook een groot applaus.

Door de goede optredens meldden de Kids en de Juniors zich aan het eind van de middag vol trots bij de retreat. De Juniors kregen voor hun optreden 71.56 punten. Dit was goed voor een vierde plek. Een knappe prestatie om gelijk na de promotie vierde te worden in een klasse met zeven deelnemers. Ga zo door dames!
De Kids werden ditmaal derde met 78.64 punten, een plaatsje hoger dan in Drachten. Ook nu weer klonken er ‘promotie klanken’ in de Kids Class. Ditmaal twee keer, waardoor de Kids nu volop mee gaan doen om de felbegeerde vlag op zaterdag 19 maart mee naar huis te nemen. Maar eerst staat contest Franeker nog op het programma. Hier zullen de Kids voor het eerst gaan strijden voor plek 1. Ook de Juniors zijn tijdens contest Franeker te zien. Wij hopen dat vele familieleden/fans op 5 maart met ons meereizen om dit van dichtbij mee te gaan maken, mede omdat er voor de Finals geen kaarten meer verkrijgbaar zijn. Pak nu nog uw kans en koop vandaag nog kaarten via de website van Colorguard Nederland.

Nu weer terug naar gisteren, waar natuurlijk nog meer op het programma stond na de retreat van de jeugd. Zo was de vloerploeg nog een aantal keer in actie te zien. Zij hebben deze contest weer vele strakke vloeren neergelegd. Zo ook om 19.45 uur voor onze eigen groep United. Zij verschenen na een goede warming-up om 19.48 uur op de vloer. De afgelopen 3 weken hebben de leden van United zeker niet stil gezeten. Na de bliksemstart in Drachten zijn ze hard aan de slag gegaan met de feedback van de juryleden en dit was terug te zien aan de show. Ook nu was deze show weer goed genoeg voor een derde plek, wederom een goede prestatie van de dames van United. Zij zullen net als onze jeugd ook deelnemen aan contest Franeker, maar voor hen staat eerst WGI Regional Almere nog op het programma. Op zaterdag 27 februari maken de teamleden van United en de leden van de vloerploeg zich weer op voor een lange, maar ongetwijfeld bijzondere dag. Een verslag hiervan zal na afloop te vinden zijn op de Facebook-pagina van United.

  • Bekijk hier de foto’s van het optreden van de 2Xtreme Juniors
  • Bekijk hier de foto’s van het optreden van de 2Xtreme Kids
  • Het verslag en de foto’s van het optreden van United zijn te bekijken via een speciale Facebookpagina