Jaaroverzicht 2019

Nog even en dan is het jaar 2019 voorbij. Vol goede moed beginnen we dan aan het nieuwe jaar 2020. Maar eerst blikken we nog even terug op het jaar 2019. Een jaar waarin we mochten vieren dat we 60 jaar bestaan en een jaar met vele hoogtepunten. Veel leesplezier!

Januari

Het jaar 2019 begon, net als waar het jaaroverzicht bijna altijd mee begint, met de try-out in Sportcentrum Leek. Vele papa’s, mama’s, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en andere geïnteresseerden genoten van onder andere ‘Beautiful Reason’ (2Xtreme Kids), ‘The Western Story’ (2Xtreme Cadets), ‘Let the show begin’ (2Xtreme Junior) en ‘Forever Young’ (United). Stuk voor stuk weer erg leuke shows, die voor het eerst door de jury werden beoordeeld op zaterdag 19 januari tijdens contest Drachten. Een succesvolle eerste contest met een vierde plaats voor de Kids, een overall tweede plaats voor de Juniors, een achtste plaats voor United en een knappe zesde plaats in ‘Round 2’ van de Junior Class voor de Cadets. De Cadets kwamen in het seizoen 2019 namelijk uit in de Junior Class in plaats van de Cadet Class. De overige onderdelen van de vereniging waren in januari druk aan het repeteren voor de uitvoering. De jeugdleden van WooDi waren niet alleen voor de uitvoering aan het repeteren, maar ook voor hun eerste contest. Iedere donderdagavond klonken er Afrikaanse geluiden in het gebouw van Quadraten Grootegast, want de show ging over Afrika.

Februari

Februari was een drukke maand voor onze vereniging. De maand begon met de jaarlijkse uitvoering. Al onze onderdelen traden “thuis” in de Tremahal op. Het was een avond vol vermaak, met veel publiek. Tijdens deze uitvoering werden twee leden letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers gezet. René Haitsma werd gehuldigd voor 25 jaar muzikant/lid en Yvette van der Molen werd gehuldigd voor 10 jaar guard/lid. Een week later waren we in Wijchen voor de tweede contest van het seizoen. Het was genieten geblazen in een volle sporthal ‘Arcus’, want namens onze vereniging traden maar liefst vijf deelnemende groepen op. Na contest Wijchen gingen we Jeugd Sponsor Munten sparen voor de Poiesz Jeugd Sponsor Actie. Ditmaal stond onze koker in het filiaal in Grootegast. Ook vroegen we deze maand aan leden van Rabobank Noordenveld West Groningen om te stemmen op onze vereniging tijdens de Rabobank Clubkas Campagne. Een leuke, nieuwe actie voor onze vereniging. Op zaterdag 16 februari mochten we een cheque in ontvangst nemen met daarop een bedrag van: €843,90! In het laatste kwartaal van 2018 konden klanten hun statiegeld doneren aan onze vereniging. Coop heeft dit ingezamelde bedrag verdubbeld. Dit leverde een prachtig bedrag op waar we erg blij mee waren. Februari was dus een maand vol actie.

Maart

De maand maart begon met feest en eindigde ook met feest. Het eerste feest was in Mönchengladbach. We mochten weer optreden tijdens carnaval. Dit was net als in 2018 weer een groot feest. Zoals gezegd eindigde de maand ook met een feest, want we namen weer twee kampioensvlaggen mee naar huis tijdens de CGN Championships in Eindhoven. Onze Juniors werden Nederlands kampioen in de Junior Class en WooDi werd dit ook, maar dan in Marching Cadet Class. Een geweldige prestatie. Ook onze Kids, Cadets en de leden van United presteerden goed op deze dag. De Kids werden derde in de Kids Class, de Cadets werden tiende in de Junior Class en United werd negende in de A Class. Tussen deze  twee feestjes door hebben we ons ook prima vermaakt. We hebben vergaderd, gingen naar Leeuwarden voor contest Leeuwarden en we hebben onze verenging gepromoot tijdens de actiedag van de Poiesz Jeugd Sponsor Actie. Ook ontvingen we weer een cheque. Ditmaal uit handen van Chris Zegers namens Rabobank Noordenveld West Groningen. Door alle stemmen die werden uitgebracht op onze vereniging ontvingen we een bedrag van maar liefst €757,-. Ook dit was zeker een feestje waard. Maart was dus een mooie maand voor onze vereniging.

April

April was niet minder leuk. Ook deze maand stond weer vol met activiteiten. De Boom Boom Boys gaven het startschot voor de maand april met een optreden tijdens de LEGiO-Run 2019. Swingend gingen de lopers richting de finish. Ook enkele jeugdleden waren in april aan het swingen en wel op vrijdagavond 12 april tijdens het Poiesz Jeugd Sponsor gala. Aan het eind van een spetterend feest mochten zij een cheque in ontvangst nemen van maar liefst €1.070,-. Een prachtig bedrag voor onze jeugd. De maand april sloten we, zoals gebruikelijk, af met een optreden tijdens Koningsdag in Niekerk-Oldekerk-Faan.

Mei

Mei begonnen we met een workshop voor basisschoolkinderen uit de regio. Dit deden we in samenwerking met Sociaal Werk de Schrans Grootegast. Het was een succesvolle workshop. Zaterdag 18 mei gaven we zelf workshops/clinics. Onze jeugdafdelingen colorguard en slagwerk hielden een open dag. Ook dit was een geslaagde dag, met veel nieuwe potentiële leden. De rest van de maand zaten we ook niet stil. We verkochten bloemen tijdens onze jaarlijkse bloemenactie, we verleenden onze medewerking aan de 4 mei herdenking en we traden op. Bij het zwembad van Grijpskerk ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan en bij de slotavond van avond4daagse Drachten, de Groningse Reitdiepwijk en Assen. Stuk voor stuk optredens waar we, mede door het mooie weer, erg van genoten.

Juni

Begin juni mochten we nieuwe sponsoren verwelkomen: De Deurzetter, Veldzicht Zuivel, Venema Fijnmechaniek en Rogier Agema t.h.o.d.n. Rijschool Markant. Ook de Boom Boom Boys kregen een eigen sponsor: Pouwrent Groningen. Pouwrent Groningen regelde gelijk nieuwe T-shirts voor de leden. Deze T-shirts kwamen goed van pas tijdens een zonnig optreden op het enige echte TT Circuit. Een optreden op zaterdag 22 juni tijdens de TT-Run. De Boom Boom Boys mochten hier voor het eerst optreden, dit was een mooie belevenis. Ook onze vrijwilligers werden in de maand juni in het nieuw gestoken. Tijdens avond4daagse Haren op donderdag 20 juni liepen zij voor het eerst in professionele veiligheidshesjes met daarop het logo van onze vereniging. Vanaf dit moment zijn de mensen die ons tijdens een optreden voorzien van drinken, suikers en een helpende hand altijd zichtbaar. Deze mooie veiligheidshesjes werden beschikbaar gesteld door Van Hussel Advies & VeiligheidsTrainingen en Klussenbedrijf B. van der Veen (Millinghaweg 15, 9822 TC Niekerk Grootegast). Naast het optreden in Haren kwam het showkorps ook in actie tijdens het Open Nederlands Kampioenschap van de Open Dutch Showcorps Championships (ODSC) in Assen. Dit optreden was goed voor een keurige derde plaats met 64.92 punten.

Juli

In juli was het tijd voor een welverdiende zomervakantie. Even geen Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk”, maar vrije avonden, barbecueën en lekker naar het strand!

Augustus

Voor de Boom Boom Boys was de vakantie van korte duur, want op donderdag 22 augustus mochten de Boom Boom Boys optreden bij het zwembad van Grootegast tijdens de zwem4daagse. Dit was letterlijk en figuurlijk een spetterend optreden. In de maand augustus werd onze vrachtwagen ook  flink onder handen genomen. De hulpchasis werd vervangen, de vrachtwagen werd van boven tot onder gepoetst en de bak werd voorzien van nieuwe stickers. Zo waren we klaar voor een nieuw seizoen.

September

Gelukkig was onze vrachtwagen op tijd weer klaar, want onverwacht moesten we last-minute optreden tijdens de 50e editie van Gondelvaart op wielen Drogeham.Een optreden in een prachtige ambiance waar we nog steeds met een goed gevoel op terugkijken. Ook de Boom Boom Boys mochten in september optreden. Zij traden op zaterdag 14 september op tijdens de Abel Tasman Struuntocht. Het showkorps hield open repetities in de maand september. De maand september sloten we af met positief nieuws van de sponsorcommissie. We mochten weer 2 nieuwe sponsoren verwelkomen: Hessels Tuinen en HOS Oil.

Oktober

Oktober begon met het jeugdwerkweekend. Een jeugdwerkweekend lekker dichtbij huis, in ons “eigen” Oldekerk. Er werd begonnen met het nieuwe programma voor het winterseizoen. De Boom Boom Boys mochten in oktober ook weer optreden tijdens de 4 Mijl van Gronigen. Een optreden dat begon met regen, en dus met jassen, en eindigde met zon en T-shirten. Eind oktober ging, in samenwerking met Woudklank Grootegast, het project D-Kids van start. Ditmaal onder leiding van Johannes Leeverink. Vele kinderen kwamen woensdag 30 oktober naar de Smidse en ook de Streekkrant kwam langs en deed verslag.

 

November

In november gingen we weer langs de deuren. Ditmaal met mandarijnen tijdens de jaarlijkse mandarijnenactie. We bezochten alle straten van Niekerk en Oldekerk. Ook zaterdag 23 november liepen we door de straten, ditmaal voor de intocht van Sinterklaas. ’s Avonds, na het Sinterklaasoptreden, was het tijd voor een feestje. Met een pubquiz vierden we in Partycentrum de Halte dat we 60 jaar geleden zijn opgericht. Het was een gezellige avond. Ook de Boom Boom Boys hadden in november een gezellige avond. De leden gingen kegelen in Zoutkamp. Ook in november mochten de Boom Boom Boys weer optreden, de Berenloop stond weer op de agenda. Tot slot hadden de leden van de Cadets ook een feestje. Sinterklaas kwam bij de leden op bezoek.

December

December stond in het teken van repeteren. Het showkorps begon met het instuderen van nieuwe show- en straatmuziek, de winterguardgroepen maakten zich klaar voor de try-out en WooDi maakte op het einde van het jaar grote stappen. De Boom Boom Boys deden meer dan alleen repeteren, want ook deze laatste maand van het jaar mochten zij optreden. De leden mochten optreden tijdens de Rotary Santa Run, een loopevenement in Leeuwarden voor het goede doel. Een erg leuk optreden zo op het einde van jaar. Op dezelfde dag vierden de Juniors SinterKerst.

Een gezond en gelukkig 2020

Nog een dag en dan zit het jaar 2019 er weer op. Zoals jullie hebben kunnen lezen was het een jaar waarin genoeg gebeurde. Met een grote glimlach op ons gezicht kijken we terug op dit jaar. Laten we er samen in 2020 weer een fantastisch jaar van maken!