Jaaroverzicht 2021

Let time fly!

Het jaar 2021 zit er bijna op. Helaas is het jaar wederom niet voorbij gevlogen. Toch hebben we er het beste van gemaakt, net als bij dit jaaroverzicht van 2021. Veel leesplezier.

Januari

We begonnen het jaar 2021 met slechts één wens: dat wij in 2021 weer samen muziek kunnen maken en shows kunnen instuderen, om aan jullie te kunnen laten zien en horen. In Niekerk, Oldekerk, Faan, maar ook daarbuiten. In januari slaagden we hier nog niet in. Het was stil. Geen repetities, geen trainingen en dus ook geen berichten op onze Social Media.

Februari

Helaas in bleef het in februari ook stil en rustig. Geen reguliere contests, geen jaarlijkse showavond, geen carnavalsoptocht in Mönchengladbach en geen Poiesz Jeugd Sponsor Actie.

Maart

In maart hielden we onze jaarlijkse ledenvergadering. Voor het eerst in de geschiedenis werd deze vergadering online gehouden. Via filmpjes brachten de bestuursleden en commissies alle leden van te voren op de hoogte. Door een goede voorbereiding konden we snel overgaan tot het belangrijkste onderdeel van deze vergadering; de bestuursverkiezing. We mochten maar liefst 4 nieuwe bestuursleden welkom heten. Van 2 bestuursleden namen we afscheid. Op volle kracht en vol goede moed gingen we op naar april.

April

“Ik ben klaar met Covid-19.
Met het niet kunnen trainen en elkaar niet zien.
Ik ben klaar met voor de avondklok thuis zijn.
En niet buiten eindeloos kunnen repeteren tot we er zat van zijn.

Ik heb zo’n zin in de lente.
Zo’n zin in de lente
Zin in de lente, vandaag.”

Deze bovenstaande tekst  stond in onze maandelijkse nieuwsbrief. We hadden zin in de lente. Helaas mochten we nog niet repeteren en trainen in april, maar online kwamen we wel weer in actie. Letterlijk en figuurlijk. We verkochten online weer bloemen voor onze jaarlijkse bloemenactie en we haalden geld op via de online Anjeractie voor onze nieuwe uniformen. De Streekkrant hielp ons mee om onze acties extra te promoten.

Mei

Op zondag 2 mei deden drie van onze leden mee aan de online CGN Global Championships.
In de categorie Ensemble open guard behaalde 2gether (Mariska en Maureen) een 10e plaats met 77 punten.
In de categorie Individual open guard behaalde Annelien een 7e plaats met 83 punten.
We kwamen op deze manier weer online in actie.
Een weekend later bezorgden we alle bestelde bloemen. Dit deden we met onze blinkende vrachtwagen. Blinkend dankzij de wasstraat van onze sponsor HOS Oil.
Aan het einde van de maand mei kregen we weer goed nieuws. De overheid kondigde versoepelingen aan en hierdoor kwam er voor de muzikanten en de guardleden een eind aan een lange periode zonder fysieke repetities. Het was goed om elkaar weer te zien.
Om iedereen hier online van te laten meegenieten maakten we voor 2Xtreme en de Boom Boom Boys een apart Instagram-account aan.
Als kers op de taart werd er na lange tijd weer een feestcommissie aangesteld en we presenteerden ons nieuwe uniform aan alle leden en vrijwilligers.

Juni

Juni begonnen en eindigden we met positief nieuws. Begin juni mochten we Fysio Blaauw als nieuwe sponsor verwelkomen en eind juni presenteerden de Boom Boom Boys nieuwe en vernieuwde instrumenten. Stil zaten we dus duidelijk niet tijdens de Corona-periode. Ook slaagden er drie leden voor hun eindexamen.

In juni repeteerden we weer volop, binnen of lekker in de buitenlucht.

Juli

Begin juli gaven onze leden van WooDi-Kids een concert ter afsluiting van het seizoen. De jonge muzikanten hebben 2 van nummers laten horen aan de ouders. Voorafgaand aan dit concert kreeg iedereen zij of haar rapport. Het was een zeer geslaagde afsluiting! Op naar de zomervakantie, niet alleen voor de leden van WooDi, maar ook voor de rest van de vereniging.

Augustus

Jij in het nieuw – Wij in het nieuw. Met deze actie begonnen we aan het nieuwe seizoen. Een actie speciaal voor ons nieuwe uniform. We verkochten t-shirts aan de inwoners van Niekerk, Oldekerk en Faan. De opbrengt komt natuurlijk ten goede aan het nieuwe uniform, vandaar de naam: Jij in het nieuw – Wij in het nieuw.

Ook kondigden we ons Open Huis aan. Tijdens de maand september was iedereen welkom om een kijkje te komen nemen bij onze vereniging. De aftrap van onze Open Huis was op zaterdag 28 september. Op deze dag was het o.a. mogelijk om onze vrachtwagen te bekijken, een clinic te volgen voor de guard en om vragen te stellen.

Ook was het mogelijk om de nieuwe stickers van diverse sponsoren te bewonderen. Deze werden namelijk tijdens de zomervakantie op de vrachtwagen bevestigd. Nieuwe stickers voor onze sponsoren Fysio Blaauw, Veldsink Teeninga Niekerk & Van Vught Tuning. Deze prachtige stickers werden uiteraard geleverd door onze sponsor Print Bizz.

Tot slot hielden onze Cadets een vriendjes-en vriendinnetjesdag.

 

September

September stond zoals eerder gezegd in het teken van ons Open Huis. Iedereen was van harte welkom en kon vrijblijvend kennis maken met de vele mogelijkheden binnen onze vereniging. Een groot succes! Wat ook een groot succes was, was een optreden van de Boom Boom Boys tijdens de Pompster Ryd Rintocht. Alle leden van de Boom Boom Boys kregen een blij gevoel om na lange tijd weer te mogen optreden.

Ook hielden we in september een verenigingsdag. Een dag voor alle leden en vrijwilligers van onze vereniging. Het was een leuke en sportieve middag. Door testen en controle op een vaccinatiebewijs konden we deze dag veilig vieren.

 

Oktober

De leden van de Boom Boom Boys konden het blije gevoel in oktober vasthouden, want ook in oktober mochten zij weer optreden. In stijl gingen zij naar de 4 Mijl, met splinternieuwe broeken en een strak busje van Pouw Rent Groningen. Het optreden tijdens de 4 Mijl van Groningen was mede hierdoor een groot succes. De leden genoten weer volop.

Ook dit jaar mocht Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” weer meedoen met Rabo ClubSupport. Tijdens de maand oktober vroegen we aan leden van Rabobank Noordenveld West Groningen om te stemmen op onze vereniging.

 

November

In 2020 was de Mandarijnen actie nog online, maar gelukkig stonden de maatregelen het toe om dit jaar weer een deur-aan-deur verkoop te doen. In twee dagen waren alle mandarijnen verkocht.

Ook was er voor de Boom Boom Boys weer goed nieuws, want de Berenloop op Terschelling kon doorgaan. De organisatie had besloten om ook de hele marathon door Midsland te laten lopen, dus er kwamen extra veel enthousiaste lopers langs. Na een optreden bij de finish, zaten de Boom Boom Boys met een voldaan gevoel terug op de boot naar huis.

De collectie van ‘Jij in het nieuw – Wij in het nieuw’ werd uitgebreid met een mooie hoodie voor de koude dagen en rompertje voor de kleinste inwoners van Niekerk-Oldekerk-Faan.

Voor WooDi-Kids stond november een in het teken van de start van project 2021.

De uitslag van de ClubSupport 2021 werd bekend gemaakt. Door deelname aan deze actie kregen wij €950,04 van Rabobank Noordenveld West Groningen. Wij zijn nog steeds ontzettend blij met dit mooie bedrag. We willen dan ook nogmaals alle leden die gestemd hebben op ons, en natuurlijk Rabobank Noordenveld West Groningen enorm bedanken.

Op 26 november organiseerde de feestcommissie voor de Cadets een Sinterklaasfeest. Tijdens een gezellig potje pepernotenbingo werd er ineens op de deur geklopt! Wie zal dat toch zijn? De Sint! Ook hij was erg blij onze jeugd weer te kunnen bezoeken. Vanwege de drukte rondom Black Friday draaide het Pietenhuis overuren, waardoor de cadeautjes helaas niet op tijd bij het feest konden zijn. De cadeautjes werden later bij alle kinderen bezorgd! Het was een geslaagd feestje!

December

Met onze sponsor Veldink Teeninga zijn we in december een mooie samenwerking aangegaan. Als je een verzekering en/of hypotheek afsluit bij Veldsink Teeninga, dan krijgen zowel de verzekerde/hypotheekgever als onze vereniging een bonus. Dit is samen lekker verdiend en een mooie actie.

In december stond de eerste showrepetitie van het seizoen op de agenda. Het was fijn om met z’n allen (helaas nog wel zonder de guard) de eerste stappen van de nieuwe show te zetten.

Een leuke verrassing in december: het nieuwe uniform voor zowel de band als de guard werd exclusief gepresenteerd aan de leden. Het eindresultaat blijft nog even geheim.

Door de aangekondigde lockdown kwamen vanaf half december alle repetities en trainingen tenminste voor één maand weer volledig stil te liggen.

We sluiten een bewogen jaar af. Een jaar waarin we veel minder hebben kunnen doen dan vooraf gehoopt. Een jaar waarin we gelukkig wel weer mochten repeteren en trainen. Een jaar waarin de Boom Boom Boys mochten optreden. Een jaar waarin we volop in actie gingen voor een nieuw uniform en een jaar waarin we nogmaals werden bevestigd in wat we al lang wisten: hoeveel jullie voor onze vereniging betekenen. De steun van dorpsgenoten, sponsoren, vrijwilligers, vrienden van en supporters is altijd voelbaar geweest, maar dit jaar was het wederom extra. Daarvoor zijn we jullie ongelijk dankbaar.

We koesteren de momenten waarop we wel samen konden doen wat we het leukste vinden: samen muziek maken en shows instuderen. Wanneer we dit weer aan jullie kunnen laten zien is op dit moment nog niet duidelijk, maar zeker is dat we er samen ontzettend naar uitkijken. We wensen jullie namens alle leden en vrijwilligers een mooi en een gezond 2022. Dat we in 2022 veel fun mogen maken: LET TIME FLY!