Jaaroverzicht 2017

2017 was een fantastisch jaar voor Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk”. Het Showkorps heeft deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours en ook bij de jeugd werden er stappen gezet, wat onder meer te zien is aan de oprichting van WooDi Percussion Ensemble. Ook prestatief gezien was het een vreugdevol jaar. Maar wat is er dit jaar nou allemaal precies gebeurd? Wij maakten voor u een overzicht van 2017 in tekst, foto’s en video’s.

 

Januari:

Een week na nieuwjaarsdag, zondag 8 januari, werd het jaar 2017 afgetrapt met de try-out in Topsportcentrum Leek. De 2Xtreme Kids, de 2Xtreme Juniors en United-Northern Winterguard lieten voor het eerst haar nieuwe show aan het publiek zien. 2Xtreme Kids bracht “TRY!”, 2Xtreme Junior “The Maze” en United-Northern Winterguard “How Photography Connects Us”. Ouders, grootouders, vriendjes en vriendinnetjes genoten volop in een bomvolle zaal. Ook RTV Noord was aanwezig. Rob Mulder bracht met het programma “Expeditie Grunnen” een bezoek aan de try-out.

Zaterdag 14 januari was het dan eindelijk zover, de eerste contest van het nieuwe winterguardseizoen in Drachten. We hadden er allemaal superveel zin in. Alle groepen lieten gelijk een nette show zien. De Kids kregen 75,95 punten, de Juniors 71,31 en United 64,60. Met een goed gevoel gingen we naar huis.

 

 

 

 

 

 

 

 

Februari:

Ook in februari stond er een contest op het programma. Op zaterdag 11 februari vertrok een volle bus naar Wijchen. In Wijchen kwamen al onze onderdelen in actie: de vloerploeg, de Kids, de Juniors & United. Het was een mooie dag in Wijchen, met strak gelegde vloeren, mooie shows en goede resultaten.

Zaterdag 25 februari. Dankzij een goed eerste optreden tijdens de Prelims verscheen United-Northern Winterguard tijdens WGI Almere tweemaal op de vloer. Ook tijdens de Finals lieten zij een keurige show zien, waarbij de energie van het veld spatte. De tweede show werd beoordeeld met 69.68 punten, waarmee er een zesde plaats werd behaald.

Dinsdagochtend 28 februari 2017 werden de leden van het Showkorps om 06.30 uur verwacht bij “de kast” in Oldekerk. Het was tijd voor de carnavalsoptocht in Mönchengladbach! Samen met Showband Marum vertrokken we naar Duitsland. Net als ongeveer 15 andere bands/korpsen, uit België en Nederland, mochten we ons tussen de optocht voegen en het publiek vermaken met onze muziek. Langs de gehele route stonden heel veel mensen, al dan niet verkleed, ons enthousiast aan te moedigen, maar ook enthousiast de lekkernijen van de grond te pakken. Deze gekte hadden we nog nooit meegemaakt, we keken onze ogen uit en genoten ervan. Wat een waanzinnig publiek! Wat een ontzettend leuk optreden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Maart:

Maart 2017, op naar Eindhoven…maar eerst nog naar contest Leeuwarden. Waar net als voorgaande wedstrijden de leden van onze Kids als eerste op de vloer verschenen. Zij werden luid aangemoedigd door de vele aanwezige ouders en overige fans. De dames en heer lieten, op zaterdag 11 maart, weer een keurige show zien. Zij werden op deze dag vierde met 73,01 punten. Ook de Juniors waren goed, net als United. De Juniors kregen 76,36 punten en werden vijfde in de Junior Class. United kregen 75,32 punten, goed voor een zesde plaats in de A Class. Op naar Eindhoven.

De hele week stond Facebook en Instagram er al vol mee, maar zaterdag 25 maart was het dan eindelijk zover…FINALS!! Om kwart over 5 ’s ochtends vertrok een bus vol met leden, vloerploegleden, staffleden, ouders en overige vrijwilligers en supporters richting Eindhoven voor de CGN Championships 2017. Het hoogtepunt van elk CGN-seizoen. Tijdens de afsluiting van het winterseizoen lieten onze groepen allemaal een geweldige show zien. De Kids sloten het seizoen af met een tweede plaats in de Kids Class, de Juniors werden heel knap vierde in de Junior Class en United werd dit seizoen zesde in de A Class. Uitstekende prestaties dus.

Tussendoor verkochten de leden paaseitjes. De opbrengt hiervan was voor onze deelname aan het Wereld Muziek Concours.

 

 

 

 

 

 

 

 

April:

Nee, het was zeker geen 1 aprilgrap: de uitvoering van Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” op zaterdag 1 april. Dat hebben veel mensen, in sportcentrum Eekeburen, met eigen ogen kunnen zien. Het was een spetterende avond met optredens van de Boom Boom Boys, de Kids, de Juniors, de jeugdmuzikanten van Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” en Woudklank Grootegast, United-Northern Winterguard en natuurlijk het A-Korps. Tijdens deze avond kregen 3 leden een bondsspeldje van onze voorzitter Gerard Venema vanwege een jubileum. Richard Seadt voor 12,5 muzikant/lid en Christiaan Sijsling & Pieter van der Wal voor maar liefst 25 jaar muzikant/lid.

Naast de uitvoering hadden we in de maand april nog een aantal optredens. De Boom Boom Boys mochten, op zaterdag 8 april, optreden tijdens de LEGiO-Run in Grootegast en de rest van onze vereniging mocht in eigen dorp van zich laten horen en zien tijdens Koningsdag 2017.

Als laatste hadden we in april nog een belangrijk evenement: Take One 2017. Hiervoor moesten we, op zaterdag 29 april, met de bus naar Sneek. Voor het eerst mochten we hier onze vernieuwde show laten zien waarmee we inmiddels hebben deelgenomen aan het WMC. A Journey Home werd beoordeeld met ‘tips’ en ‘tops’ van instructieleden van collega korpsen. We waren als groep erg tevreden wat we hebben kunnen laten zien in Sneek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mei:

In de maand mei gingen we aan de wandel. Op donderdagavond 19 mei mochten we optreden tijdens de slotavond van Avond4daagse Reitdiep en een dag later, vrijdagavond 20 mei, mochten we optreden bij Avond4daagse Assen. Twee zeer geslaagde optredens.

Onze jeugdmuzikanten mochten optreden op de uitvoering van Woudklank Grootgast op zaterdag 13 mei. Samen met natuurlijk de jeugdmuzikanten van Woudklank.

Ook gingen we deze maand op werkweekend. Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 mei. Vanwege het WMC en Take One een maand later dan normaal. In Diever hebben we het hele weekend keihard getraind. Naast het harde trainen hebben we ook veel lol gehad, met als hoogtepunt natuurlijk de bonte avond. We waren klaar voor het ODSC.

Wat gebeurde er nog meer in mei? We hebben onze bijdrage geleverd aan de 4 mei herdenking. We hebben op 11 en 12 mei bloemen verkocht tijdens de jaarlijkse bloemenactie. Als laatste waren bij de Kids alle vriendjes- en vriendinnetjes welkom tijdens vriendjes- en vriendinnetjesdag en de Juniors organiseerden een aantal keer een Friends Day.

 

 

 

 

 

 

 

 

Juni:

Zaterdag 10 juni was een mooie dag voor het Showkorps. We hebben deelgenomen aan de Open Nederlandse Kampioenschappen in Assen. We hebben hier een mooie en goede show neergezet. We eindigden als derde. Een heel mooi resultaat met als kers op de taart ook een ticket voor de Open Dutch Showcorps Championships (ODSC) diezelfde avond. In het avondprogramma stonden er zes korpsen op het programma. Met 745 punten eindigden we op de vijfde plaats.

Daarnaast gingen we in juni weer aan de wandel. Op vrijdagavond 16 juni traden we op in onze eigen omgeving, namelijk de Avond4daagse van Niekerk/Oldekerk/Faan. Op donderdagavond 22 juni stond de slotavond van de “Avondvierdaagse van Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” op het programma. We mochten optreden tijdens de Avond4daagse van Haren.

Ook mochten we in juni optreden op taptoe Vries. Een taptoe met veel mooie shows en veel publiek. Spektakel in Vries!

Op financieel gebied was er ook goed nieuws te melden. Van de Gemeente Grootgast ontvingen wij op 1 juni een cheque voor onze deelname aan het Wereld Muziek Concours en we mochten Janijko tegels & sanitair verwelkomen als nieuwe sponsor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Juli:

De maand juli stond natuurlijk in het teken van het Wereld Muziek Concours. Zondag 23 juli was voor ons de grote dag. Vanzelfsprekend werd er deze maand veel getraind. Ook werd er voor publiek geoefend. Op zaterdag 8 juli gaven we een mooie WMC try-out in Zuidhorn en op woensdagavond 19 juli werden we uitgezwaaid tijdens de traditionele “uitzwaairepetitie”. Tijdens deze avond was er ook nog een speciale onthulling. De A-Guard presenteerde het nieuwe uniform. Gemaakt door Dina Pompstra.

Op vrijdag 21 juli vertrokken we naar het zuiden van het land. We verbleven op Camping ’t Zinkviooltje in Epen. Hier hebben we ons voorbereid op ons WMC-optreden.

Zondagmiddag 23 juli 12.25 uur: eindelijk was het SHOWTIME. We hebben allemaal ons beste kunnen laten zien. Een geweldige show, ondanks de harde wind in het stadion. De jury beloonde ons optreden met 77,38 punten. Een fantastische zilveren medaille.

Op zondag 30 juli werd bekend dat we uiteindelijk 8e zijn geworden van de 20 deelnemers in de Show-First Division. Een prestatie waar we nog steeds ontzettend trots op zijn.

Op woensdag 26 juli hebben we samen geproost op een mooi WMC. Als afsluiting hebben we, met de gekregen bos bloemen van de Gemeente Grootgeast, een groepsfoto gemaakt voor de vrachtwagen. Hierna was het vakantie.

Onze Boom Boom Boys hadden al eerder vakantie. Zij sloten op vrijdag 14 juli het seizoen af met een BBQ.

 

Augustus:

In augustus was het tijd voor vakantie. De leden gingen op vakantie om de batterij weer helemaal op te laden voor een nieuw seizoen. Ondertussen gingen we ook op zoek naar nieuwe gezichten. “Word jij het nieuwe gezicht??” werd de nieuwe slogan. Ook gingen we op zoek naar nieuwe optredens. Want optreden doen wij graag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

September:

Begin september waren we klaar voor het nieuwe seizoen. Zaterdag 2 september werd het nieuwe seizoen geopend met een vossenjacht voor de jeugdleden en een pub-quiz voor de leden en vrijwilligers van de A-Band. Deze pub-quiz ging met name over ons WMC-avontuur. Het was een erg leuke dag.

Een week later stond het jeugdwerkweekend op het programma. Vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 september verbleven onze jeugdleden in Meppen. Ondanks dat het een regenachtig weekend was, is er een begin gemaakt aan het nieuwe winterprogramma. Het was een erg leuk weekend.

Weer een week later mochten de Boom Boom Boys weer een optreden verzorgen. Zij mochten, op zaterdag 16 september, lekker slaan op de golfbaan. Voor de Boom Boom Boys een nieuw terrein. Een andere tak van sport. Dit ter gelegenheid van het Lustrumjaar van de Drentsche Golf & Country Club. Een ontzettend leuk optreden!

Op 28 september hadden we breaking news. Nadat eerder al bekend werd gemaakt dat de jeugdmuzikanten van Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” en Woudklank Grootegast in 2018 samen zullen gaan deelnemen aan de CGN Indoor Percussion, werd nu de naam bekend gemaakt. Met trots werd WooDi Percussion Ensemble gepresenteerd. Ook werd de naam van de show bekend gemaakt: Pleasure. Een hele mooie stap.

De maand september sloten we af met open repetities.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oktober:

And Run, And Run, And Run! Zondag 8 oktober was de 31ste editie van de 4 Mijl van Groningen, de loop van Hortus Haren naar de Vismarkt in Groningen. Met zo’n 23.000 deelnemers en natuurlijk met de Boom Boom Boys. Zoals elk jaar hebben de Boom Boom Boys ook dit jaar weer genoten van dit optreden. En door….

 

 

 

 

 

 

 

 

November:

Zondag 5 november mochten de Boom Boom Boys voor de tiende maal optreden tijdens de Berenloop op Terschelling. Een jubileum voor de Boom Boom Boys. Net als de optredens eerder dit jaar was dit ook een gaaf optreden en een beregezellige dag.

Ook werden in de maand november de programma’s bekend gemaakt van United, 2Xtreme Cadets en 2Xtreme Junior. United presenteerde; Caught in a Spidersweb, 2Xtreme Cadets; “Shìjiè” en 2Xtreme Junior; “The game is on!”.

Viel er nog meer te beleven in november? Jazeker! Op zaterdag 25 november mochten we Sinterklaas begeleiden bij zijn bezoek aan Zuidhorn en bij zijn bezoek aan de dorpen Niekerk/Oldekerk/Faan. Dit was een koude, maar erg leuke dag. Diezelfde Sinterklaas bracht ook een bezoek aan de Cadets op donderdagavond 30 november.

Ook de A-Band kreeg, op woensdagavond 8 november, onverwacht bezoek. Hoeveel de A-Band op dat moment de sinterklaasmuziek aan het opfrissen was, was het niet de Goedheiligman himself. Het was een afvaardiging van Kringloopwinkel Abel Tasman uit Grootgast. Wij ontvingen een leuke financiële bijdrage.

Verder verkochten we 9 en 10 november weer heel veel mandarijnen en waren er open repetities bij WooDi.

Als laatste gingen we in de maand november weer op zoek naar nieuwe gezichten. Ditmaal door middel van een filmpje.

 

December:

In december begon het showkorps met het instuderen van een nieuwe show. Een show waarvan de titel nog even geheim blijft. Bij een nieuwe show hoort ook nieuwe muziek. De A-Band heeft hiervoor in de maand december veel muzikaal gerepeteerd.

Het jaar 2017 is nu bijna ten einde. We hebben erg genoten van dit jaar. Een fantastisch jaar! We sluiten dit jaar af met de woorden van de Amerikaanse schrijfster Helen Keller (1880-1968): When One Door of Happiness Closes, Another Opens