Jeugdwerkweekend 2015

Al jarenlang gaan onze jeugdleden op kamp, maar nog nooit zijn zij een heel weekend samen weggeweest. Hier kwam dit jaar verandering in en op vrijdag 3 juli werd er afgereisd naar het Friese Appelscha voor een verblijf bij Kampeerboerderij Wouda. In Oldekerk stond onze vrachtwagen klaar om het instrumentarium, de boodschappen en bagage te vervoeren. Ontzettend stoer natuurlijk en voor vertrek gingen de jeugdeden bij de vrachtwagen op de foto. Uitgezwaaid door familieleden vertrokken wij onder luid getoeter naar Friesland. Aangekomen in Appelscha werd het terrein direct door de kinderen verkend en was het wachten op de vrachtwagen. Gelegenheidschauffeur Arjan Veldman begon na aankomst direct met het uitladen, zodat iedereen zich kon gaan installeren in de (warme) slaapzalen. Ook ons keukenteam was druk in de weer om alle boodschappen op te ruimen.

Het kampweekend begon met een wandeling naar het bos voor een spannend douanespel. In twee teams werd er gezocht naar de felbegeerde verstopte vlaggen. Alhoewel het vinden van de vlag het hoofddoel was, was de dierenbattle eigenlijk nog leuker. Na een paar hints werden de vlaggen gevonden en konden wij rustig terugkeren naar de kampeerboerderij. Na een hapje en een drankje was tijd om te slapen.

Op zaterdagochtend stond er een training op het programma voor de nieuwe show “Pokerface” (op muziek van Lady GaGa). Vorig seizoen stonden de jeugdmuzikanten nog in het front ensemble, maar dit seizoen lopen zij allemaal mee. Rond het middaguur zat het grootste gedeelte van de show erin. Het keukenteam had een lekkere lunch voorbereid en na een ochtend hard werken, gingen de broodjes knakworst erin als koek. Vanwege de hete weersomstandigheden werd de middagtraining afgelast en vervangen door diverse waterspelletjes.

Na het avondeten (heerlijke pannenkoeken) werd er kort getraind, om het geheugen even op te frissen. Een bonte avond mocht natuurlijk niet ontbreken en met het thema “Ik Hou van Holland” was iedereen heel mooi uitgedost in het oranje en rood-wit-blauw. Onder leiding van quizmaster Linda de Mol kregen de drie teams een paar pittige opdrachten voor de kiezen. Team “Snor” ging uiteindelijk met de winst er vandoor. Na een lange dag was het gauw stil op de slaapzalen.

Op zondagochtend was het heerlijk uitgeslapen en na het ontbijt werd er eerst apart getraind. De colorguard oefende op het veld en de muzikanten oefenden binnen met hun slagwerksolo, zodat zij daarna weer samen een aantal runs konden gaan lopen. Er hing wat bewolking in de lucht, maar zodra de zon doorkwam was het wederom lekker warm. De zonnebrandcrème heeft zijn werk in ieder geval goed gedaan! Rond lunchtijd werden wij verrast door een paar hevige onweersklappen, gevolgd door een verfrissende regenbui.

Om 13.30 uur mochten familie, vrienden en andere belangstellenden komen kijken bij de showpresentatie. Voordat zij allemaal langskwamen, werd er eerst gezongen voor juf Anne, want zij vierde haar 16e verjaardag. Inmiddels stroomde het publiek al binnen en na een openingswoordje werd de show gepresenteerd. Deze werd beloond met een luid applaus en was het helaas tijd om in te pakken en naar huis te gaan.

We kunnen terugkijken op een super leuk weekend! Ondanks te hoge temperaturen zijn wij erin geslaagd het grootste van de show in te studeren. Na de zomervakantie gaan wij weer met volle moed er tegenaan. De show “Pokerface” is te zien tijdens de Jaarmarkt in Niekerk op 22 augustus en tijdens de Struuntocht op 12 september.

Bekijk hier de foto’s van het Jeugdwerkweekend.