Jeugdwerkweekend 2017 (Meppen)

Na twee jaren in Friesland (Appelscha) te hebben gezeten, was het jeugdwerkweekend dit jaar in het Drentse dorp Meppen. Omdat er dit seizoen nieuwe gezichten zijn bij zowel de leden als de instructie, werd er eerst een voorstelronde gedaan, om de namen uit het hoofd te leren. Na een hapje en drankje was het ook alweer snel bedtijd, want op zaterdag moest er natuurlijk hard getraind worden.

Helaas zat het weer op zaterdag alles behalve mee en was buiten trainen niet mogelijk. Tot groot plezier van de kinderen, werd er als alternatief een indoor speelpark bezocht. Ter plekke bleek dat ook de leiding zich stiekem weer even een beetje kind voelde. Na een middag lichaamsbeweging had iedereen tot aan het avondeten vrijaf. Deze tijd werd voornamelijk besteed aan de voorbereiding voor de gezellige avond met een playbackshow.

De kookploeg had zijn handen (en pannen) vol aan het bakken van pannenkoeken en zorgde voor een heerlijke maaltijd. Nadat de buikjes vol zaten en de zaal was omgebouwd door feestpaleis, begon om 20.00 uur de feestavond. Dit jaar was er een playbackshow, waarbij iedereen iets leuks had ingestudeerd. De openingsact was door de begeleiding met ‘Links Rechts’ ! De toon was in ieder geval gezet :).

Een playbackshow zonder jury kan natuurlijk niet en deze was daarom aanwezig om alle acts goed te beoordelen. Zelfs K3 kwam had gehoord van de playbackshow en kwam speciaal langs voor een verrassingsoptreden. De aanwezigen hadden hierna de gelegenheid om een handtekening te krijgen en hier werd uiteraard gretig gebruik van gemaakt. Aan het eind van de avond besliste de jury dat ‘De Trappelzak Boogie’ er vandoor ging met de hoofdprijs. Na het feestgedruis, was het snel stil in Meppen.

Op zondag scheen het zonnetje volop en iedereen was vroeg uit veren om de verloren trainingsuren van zaterdag in te halen. De Cadets gingen de wei in om de eerste sets van hun nieuwe winterguard show in te studeren en de Juniors trainden buiten bij de groepsaccommodatie. De jeugdmuzikanten gingen binnen de eerste noten van de nieuwe showmuziek instuderen.

Om 13.30 uur mochten de ouders en andere belangstellenden langskomen om de eerste minuten van de shows te bekijken. Hierna zat het jeugdwerkweekend er alweer op en ging iedereen moe, maar voldaan weer naar huis toe.

Bekijk hier de foto’s van dit leuke weekend.