Laten we proosten!

Showkorps D.I.N.D.U.A. –Oldekerk is het jaar 2016 goed begonnen met een gezellige en goed bezochte nieuwjaarsreceptie. Deze nieuwjaarsreceptie vond plaats op zaterdag 2 januari in “ De Rotonde” te Niekerk. Rond 19.00 uur stoomde langzaam de zaal vol met familie, dorpsgenoten en andere belangstellenden. Nadat iedereen elkaar de hand had geschud en elkaar een gelukkig nieuw jaar had gewenst, kon het showkorps de avond openen met het nummer Oye Mi Canto. Een nummer dat na vele jaren gespeeld te hebben nog steeds goed aanslaat bij het “D.I.N.D.U.A. publiek” en dus een logische keuze om hiermee het jaar te openen.

Na het openingsnummer was het woord aan de voorzitter. Hij hield een korte toespraak waarin hij terugkeek op het afgelopen jaar en ook alvast vooruit keek naar het nieuwe jaar. Zo noemde hij o.a. de behaalde successen, de leuke meegemaakte momenten, de succesvolle nieuwe samenwerking bij de guard, maar ook de minder leuke momenten. Wat betreft het vooruit kijken, keek hij vooral uit naar de start van de contesten, het werkweekend en de uitvoering in april welke na 2 jaar weer terug te vinden is op de agenda. Na dit alles bracht hij een toast uit op het jaar 2016.

Na de toast was het de beurt aan de Cadets en de Kids. Zij lieten alvast een vlaggenstukje zien uit hun nieuwe winterguardshow. Uiteraard was dit op andere muziek, om niet te veel prijs te geven. Hierdoor blijven we allemaal nog even in spanning. Gelukkig is het nog maar 7 nachtjes slapen… tot aan de grote try-out. Komt allen! Hierna kwamen de D-Kids het podium op. Zij lieten het nummer; ‘Kleine Chineesje’ horen. Dit nummer lieten zijn tweemaal horen. Als eerste speelden zij het ritme van het nummer op de snaredrum. Daarna lieten zij de melodie van het nummer horen met behulp van een klokkenspel. Ondanks dat zij tijdens de kerstvakantie geen les hebben gehad, konden zij het nummer nog goed spelen. Dit komt vast omdat zij in de vakantie heel goed hebben geoefend. Zij kregen dan ook een welverdiend applaus na afloop van hun optreden.

De avond werd afgesloten door het A-korps. Zij speelden de showmuziek; A Journey Home. Hierna kon iedereen nog genieten van een hapje en een drankje. Het was een goede start van het nieuwe jaar. Bij deze wensen wij jullie nogmaals een fantastisch mooi, gezellig en schitterend jaar toe. Proost op het jaar 2016!

Bekijk hier de foto’s van deze gezellige avond.