Oogsten in Ermelo!

Voor Showkorps D.I.N.D.U.A. –Oldekerk zit de vakantie er alweer op. Na drie avonden getraind te hebben werd er vrijdag 14 augustus per bus afgereisd naar het midden van het land. Taptoe Ermelo stond op het programma. Deze taptoe werd georganiseerd ter gelegenheid van het Oogstfeest 2015. Dit Oogstfeest wordt elk jaar georganiseerd door Stichting Oogfeest Horst en Telgt. Naast ons waren ook Showband Sternse Slotlanders uit Franeker en Slagwerkgroep Cadence uit Harlingen hiervoor uitgenodigd, om dit Oogstfeest muzikaal op te vrolijken.

Bij aankomst op de locatie van de taptoe was het Oogstfeest al in volle gang. Zoals de naam van het feest al doet vermoeden was er net geoogst in Ermelo. Dit zorgde weliswaar voor een mooi plaatje, maar niet voor een geschikte ondergrond om een show op te lopen. In goed overleg met de organisatie is besloten om geen show te lopen, maar stilstaand onze showmuziek te laten horen aan het publiek. In eerste instantie zorgde dit voor teleurstelling op de gezichten bij de leden, want ook die wilden graag na “hard werken hun product oogsten”. Gelukkig kwam er al snel weer een lach op de gezichten van de leden, nadat er onder een grote kapschuur gezamenlijk met Sternse Slotlanders werd geoefend voor het gezamenlijk te spelen nummer MDNA. Na kort te hebben geoefend met elkaar maakten wij ons klaar voor de taptoe. Wij mochten als eerste op om ons kort voor te stellen aan het toegestroomde publiek. Na optredens van de Sternse Slotlanders en Cadence mochten wij onze showmuziek stilstaand ten gehore brengen. Het publiek genoot van onze muziek en samen met af en toe donkere wolken boven ons, tijdens het spelen van het nummer Thunderstruck, werd het toch nog best een geschikte taptoelocatie voor ons. Na het spelen van het slotnummer Bliss van de Rockband Muse klonk er een groot applaus vanuit het publiek.

Omdat er op deze taptoe geen blazers aanwezig waren om de taptoe af te sluiten met het welbekende taptoesignaal, hebben wij als slotstuk samen met de Sternse Slotlanders het nummer MDNA gespeeld. Dit was een erg leuke ervaring om samen met een andere groep iets ten gehore te brengen. Wij hopen dan ook in de toekomst elkaar vaker op een taptoe tegen te komen, waardoor wij nog een keer de gelegenheid krijgen om dit nummer samen te spelen als afsluiting van een taptoe. Ondanks het niet kunnen uitvoeren van onze show, was het een geslaagd optreden! Tevreden en met knallend vuurwerk in de lucht vertrokken wij rond 22.00 uur weer richting Oldekerk.

Stichting Oogfeest Horst en Telgt en Stichting Combinatie van Korpsen; bedankt voor de uitnodiging en graag tot ziens!

Bekijk hier een aantal foto’s van het optreden.

Wij maken ons nu op voor de aankomende optredens. Op 12 september zullen wij optreden tijdens De Struuntocht in Lutjegast en daarnaast zullen wij optreden tijdens de gondelvaart op wielen in Drogeham op 18 en 19 september. In oktober hebben wij weer een taptoe op het programma staan. Deze taptoe zal plaatsvinden op zaterdag 17 oktober in Roden ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van Showband NoordenVeld.