Op naar de Finals!

Zaterdag 5 maart was het eindelijk weer SHOWDAY voor de Kids en de Juniors. Na 3 weken keihard getraind te hebben, mochten ze weer van zich laten zien tijdens contest Franeker. Om net als tijdens contest Wijchen goed voor de dag te komen, werd er ’s ochtends vroeg hard getraind door beide groepen. Nadat ook het haar en de make-up tip top was, vertrokken de leden samen met vele ouders naar Franeker. Hier mochten de Kids als eerste van zich laten zien. Om vol zelfvertrouwen de vloer op te komen, gingen zij kort voor de show achter de schermen in een kringetje zitten. Hier kregen zij een korte peptalk van de staffleden. Niets stond een goede show nog in de weg. Eenmaal op de vloer begonnen ze dan ook gelijk goed. Na een goede opening op sabre, kon het niet meer mis gaan. Het vlaggenblok met de gele vlag zag er strak uit en tijdens het dansblok stonden ze lekker te swingen! Een geweldig show! Stralend kwamen zij na afloop van de show van het veld.

Nu was het de beurt aan de Juniors. Voor de tweede keer mochten zij met hun show Strong Enough uitkomen in de Junior Class. Wederom lieten zij zien dat zij ‘Strong Enough’ zijn voor deze klasse. De promotie is dus meer dan terecht. Op een door de vloerploeg strak gelegde vloer lieten zij een prachtige show zien, met mooi vlaggenwerk en een knap ‘acrobatisch kunstje’ op de bloem! Het publiek genoot zichtbaar op de tribune en de dames kregen na afloop van hun show dan ook terecht een groot applaus.

Nu was het in spanning wachten op de uitslag. Rond 5 uur klonken de welbekende muziekklanken en betraden de leden weer het veld voor de retreat. Onze Kids kregen hier als eerste de score te horen. De jury was blijkbaar ook onder de indruk van de uitvoering van The Sun, The Moon, The Stars, want zij kregen maar liefst 81.68 punten!! Goed voor een dik verdiende eerste plek! Super gedaan meiden en heer. De Juniors kregen kort daarna ook een super score. Zij kregen 78.79 punten, goed voor een eerste plaats in round 1 en in totaliteit goed voor plaats 3! Het feest was dus compleet. Vol goede moed kunnen de Kids en de Juniors over 2 weken afreizen naar Almere voor de Finals. Hier gaan de Kids hun best doen om de koppositie vast te houden en de Juniors zullen proberen in de top 3 te blijven staan. Gelukkig staan zij hier niet alleen voor, er reizen namelijk vele fans met ze mee!

Naast de Juniors en de Kids zullen ook de leden van United tijdens de finals gaan strijden om hun positie vast te houden. Gisteravond lieten zij in Franeker de beste show tot nu toe zien. Goed voor 72,70 punten. Dit betekende een tweede plaats in round 2 en met de scores van round 1 erbij een derde plaatst in totaal. Een uitgebreid verslag van dit optreden zal binnenkort te lezen zijn op de Facebookpagina van United zelf.

Wij willen iedereen feliciteren met de behaalde resultaten, nu op de naar de Finals! Zet ‘m op!

Bekijk hieronder de foto’s