Op naar Eindhoven!

Zaterdag 11 maart waren vele leden van onze vereniging weer in Friesland te vinden. In de Friese hoofdstad Leeuwarden om precies te zijn. Hier stond voor de Kids, de Juniors en natuurlijk voor United-Northern Winterguard de laatste contest op het programma. Een contest waar iedereen een zo goed mogelijke uitgangspositie voor de CGN Championships probeerde te verwerven.

Net als tijdens de voorgaande wedstrijden verschenen, namens onze vereniging, de 2Xtreme Kids als eerste op de vloer. Luid aangemoedigd door de vele aanwezige ouders en overige fans kwamen zij achter de zwarte gordijnen vandaan. Ze hadden er allemaal super veel zin in. Na weken keihard trainen, mochten zij eindelijk weer hun show “TRY” laten zien. De dames en heer lieten, zoals we van ze gewend zijn, weer een keurige show zien. Het plezier spatte er vanaf! Ook de staffleden keken tevreden toe. Het verschillende equipment, wat gebruikt wordt in de show, kwam weer prachtig naar voren. Super!

Om 14.36 uur was het de beurt aan de 2Xtreme Juniors. Voor de Juniors was het zaterdag de eerste keer dat zij met een vernieuwd doolhof de vloer opkwamen: een zwart doolhof!! Dit om nog beter te laten zien dat hun show over een doolhof gaat. Naast het doolhof zijn er ook in de show enkele aanpassingen gedaan om hopelijk een nog beter resultaat van de jury te krijgen. De aanpassingen resulteerde in een goede show. Netjes gedaan dames!

De middagretreat stond om 17.00 uur gepland. Ditmaal niet alleen belangrijk voor de punten en de daarbij behorende plaats, maar ook belangrijk voor de bepaling van de volgorde van optreden van de CGN Championships. De Kids kregen 73.01 punten, zij werden hiermee vierde in de Kids Class. De Juniors kregen 76.36 punten van de jury, dit was goed voor een vijfde plaats in de Junior Class. Mooie resultaten.

Zoals we inmiddels gewend zijn verschenen de leden van United-Northern Winterguard na het avondeten op de vloer. Na de goede prestaties tijdens WGI Almere kwamen zij met een zelfverzekerde houding tevoorschijn. Ook bij United zijn er verschillende wijzigingen doorgevoerd om een nog mooiere show te laten zien. Dit resulteerde, net als twee weken geleden, in een keurige show. Netjes in de uitvoering, sterk vlaggenwerk en een goede performance. Dit leverde een zesde plaats op, met 75.32 punten. Na de retreat volgde nog de loting voor de CGN Championships. United is in de A-Class als vijfde aan de beurt tijdens de Prelims. Om 11.37 uur is het showtime voor de 26 leden. Op naar Eindhoven!

 

CGN Championships Eindhoven!

Zaterdag 25 maart reizen wij per bus naar Eindhoven voor de CGN Championships, oftewel de Finals! Het hoogtepunt van elk CGN seizoen. Hier worden uiteindelijk de prijzen verdeeld. Zal het de Kids weer lukken om Nederlands Kampioen te worden, weten de Juniors de huidige positie vast te houden en op welke plaats zullen de leden van United eindigen? We gaan het op deze dag allemaal zien. Spannend…Maar voor dat het zover is moet er nog getraind worden. Wij wensen alle leden heel veel succes met de laatste voorbereidingen voor de Finals. Volg de leden op weg naar en in Eindhoven zelf via Facebook, Instagram of Snapchat (dinduaoldekerk) en blijf op de hoogte. Tot in Eindhoven!