Over Ons

Achtergrond

Showkorps “D.I.N.D.U.A. – OLDEKERK” is een malletband, welk voortdurend streeft naar perfectie in een klassiek en hedendaags muziekrepertoire, uitgebeeld in harmonieuze shows, een schouwspel waarbij de guardgroepen een visuele ondersteuning hebben.

Het kleurenspel, terugkomend in elke show, is verbonden aan deze club. Het rood, geel en zwart komt terug in vele facetten van het showrepertoire, soms aangevuld met extra kleurschakeringen ter ondersteuning van showthema’s. Een optreden van deze band is kleurrijk, zit vol tempowisselingen en ook risico’s in figuraties worden niet uit de weg gegaan.

Stijl

De shows hebben ook een constante verbetering ondergaan in thema’s, muziekstijlen en aanverwante dansstijlen. Dat daarin Amerikaanse invloeden zitten mag geen twijfel over bestaan. De ontwikkelde stijl bevordert het imago van deze band en in deze samenstelling passen zij in ieder programma door zich te onderscheiden van andere bands.

Het showkorps doet mee aan diverse concoursen, waaronder de Open Dutch Showcorps Championships (ODSC) en de contesten van Drumcorps Nederland (DCN). In 2001, 2005, 2009, 2013 en 2017 heeft het showkorps ook meegedaan aan het Wereld Muziek Concours ((WMC) in Kerkrade.

Instrumentarium

Het instrumentarium bestaat uit xylofoons, bells, marimba’s, cymbals, snaredrums, tenors en bassdrums, ondersteund door het frontensemble (o.a. concertmarimba, vibrafoon, timpani, piano en drums) en de guard.