Winterguard

Onder de naam ²Xtreme doet de colorguard van het showkorps in het winterseizoen mee aan de contests van Colorguard Nederland (CGN). Deze contests zijn puur op colorguard- en/of majorettegroepen gericht. Hiervoor wordt een speciale show op mechanische muziek ingestudeerd. Er wordt ook gebruik gemaakt van decorstukken en de show wordt uitgebeeld op een speciale vloer. Deze wordt ter plekke uitgelegd door een speciale vloerploeg. De kleding wordt ook aangepast naar het thema van de show.

CGN-contests

In 2006 heeft ²Xtreme voor het eerst aan de CGN-contests deelgenomen met de show “Pleasure on a Dancefloor” en promoveerde direct naar de A-Class. Sinds 2008 doen ook de jeugdafdelingen van het showkorps mee aan deze contests onder de namen: ²Xtreme Juniors²Xtreme Cadets en ²Xtreme Kids.

In 2014 is er een bijzondere samenwerking aangegaan met Showband Marum (Intension) en tijdens de winterperiode hebben alle De A-Units, Juniors en Cadets van beide verenigingen onder de naam ²Xtreme/Intension deelgenomen. In 2015 is de samenwerking voortgezet onder de naam 2Intens. In 2016 beleefde de samenwerking een hoogtepunt, doordat ook de A-Unit van MV Noordenveld Roden (N-Motion) zich aansluit. Met een groep van 22 meiden doen zij mee onder de naam United – Northern Winterguard. Ook in 2019 is United actief op de winterguardvloer.

Er zijn tussen januari en maart meerdere contesten door heel Nederland en deze reeks wordt afgesloten met de CGN Championships (finals). Op deze lange dag moet tijdens de prelims (voorrondes) een plek in de finals veiliggesteld worden. In de avond wordt er uiteindelijk gestreden om de seizoenstitel.