Winterguard (2Xtreme)

Onder de naam ²Xtreme doet de colorguard van het showkorps in het winterseizoen mee aan de contests van Colorguard Nederland (CGN). Deze contests zijn puur op colorguard- en/of majorettegroepen gericht. Hiervoor wordt een speciale show op mechanische muziek ingestudeerd. Er wordt ook gebruik gemaakt van decorstukken en de show wordt uitgebeeld op een speciale vloer. Deze wordt ter plekke uitgelegd door een speciale vloerploeg. De kleding wordt ook aangepast naar het thema van de show.

CGN-contests

In 2006 heeft ²Xtreme voor het eerst aan de CGN-contests deelgenomen met de show “Pleasure on a Dancefloor” en promoveerde direct naar de A-Class. Sinds 2008 doen ook de jeugdafdelingen van het showkorps mee aan deze contests. In 2022 doen zij mee onder de volgende namen: ²Xtreme Junior en ²Xtreme Cadets.

In 2014 is er een bijzondere samenwerking aangegaan met Showband Marum (Intension) en tijdens de winterperiode hebben de A-Units, Juniors en Cadets van beide verenigingen onder de naam ²Xtreme/Intension deelgenomen. In 2015 is de samenwerking tussen de A-Units voortgezet onder de naam 2Intens. Deze naam werd maar kort gebruikt, want vanaf 2016 werd er gezamenlijk deelgenomen aan de contests onder de naam: United – Northern Winterguard. 

Vanaf 2021 komt ²Xtreme weer zelfstandig uit in A-Class. 

Er zijn tussen januari en maart meerdere contests door heel Nederland en deze reeks wordt afgesloten met de CGN Championships (finals). Op deze lange dag moet tijdens de prelims (voorrondes) een plek in de finals veiliggesteld worden. In de avond wordt er uiteindelijk gestreden om de seizoenstitel.