Indoor Percussion (WooDi)

Samenwerking

Showkorps D.I.N.D.U.A – Oldekerk is eind 2016 een samenwerking aangegaan met Woudklank Grootegast op het gebied van de muzikale jeugdopleiding. De leerlingen van beide verenigingen volgen individuele lessen via de regionale muziekschool en de ensemblelessen staan onder leiding van de jeugdinstructie van beide verenigingen. Met deze samenwerking hopen beide verenigingen meer jeugdleden te trekken. De eerste optredens waren in 2017 tijdens twee jaarconcerten en deze waren een groot succes.

Indoor Percussion

In 2020 zullen de jeugdmuzikanten van Showkorps D.I.N.D.U.A – Oldekerk en Woudklank Grootegast weer samen meedoen aan de Indoor Percussion Contests van Colorguard Nederland (CGN). Er kan deelgenomen worden in verschillende klassen, zoals de Concert Classes (in concertvorm musiceren) of Marching Classes (musiceren inclusief choreografie). Binnen deze classes is er in sommige gevallen ook een onderverdeling op leeftijd. De jeugdleden zullen gaan deelnemen in de Marching Cadet Class.

Net als bij de colorguardwedstrijden, zijn er tussen januari en maart meerdere Indoor Percussion Contests door heel Nederland en deze reeks wordt afgesloten met de CGN Championships (finals). Op deze lange dag moet tijdens de prelims (voorrondes) een plek in de finals veiliggesteld worden. In de avond wordt er uiteindelijk gestreden om de seizoenstitel.