Met een heerlijk gevoel richting de zomervakantie!

Afgelopen weekend waren wij in het Duitse Rastede voor de Open European Championships. Hiervoor moesten wij ons zaterdag eerst kwalificeren. Om een goede show neer te kunnen zetten hebben we ‘s ochtends en ’s middags nog gerepeteerd. Deze repetities verliepen zeer goed, het beloofde dus een mooie dag te worden.

Rond halfzeven was het showtime. Met trots lieten we voor de derde keer onze show ‘The Door’ zien.  De weersomstandigheden waren perfect en we waren gefocust. Dit alles resulteerde in een nette show.

Onze show werd aan het eind van de avond beloond met maar liefst 86,08 punten. Hiermee werden we heel knap tweede van de 14 deelnemers en dus hadden we onszelf gekwalificeerd voor de zondag. Met een grote glimlach op ons gezicht konden we genieten van de vuurwerkshow. Op naar de zondag!

Nog nagenietend van de zaterdag waren we zondag om tien uur alweer aan het repeteren om er nog een schepje bovenop te kunnen doen. Ook deze repetitie verliep, ondanks de warme omstandigheden, erg goed. We waren er klaar voor!

Ook zondags, tijdens de grote finale van het Europese kampioenschap, lieten we weer een nette show zien. Een show met de gretigheid om het maximale eruit te kunnen halen. Heerlijk om te zien! Met een trots gevoel verlieten we het veld: op naar de finale!

Een schepje er bovenop doen was ons plan aan het begin van de dag. En dat is, met 86,33 punten, gelukt. We werden hiermee derde van Europa op slechts geringe afstand van de korpsen die eerste en tweede werden. Onze show ‘The Door’ valt dus ook over de grens goed in de smaak. Begin vorige maand werden we nog tweede op het Open Nederlands Kampioenschap van de Open Dutch Showcorps Championships (ODSC) in Assen.

Bekijk hier de foto’s van het optreden op zaterdag.

Woensdagavond 4 juli en 11 juli zal de muziek van Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” in de omgeving van het sportpark nog te horen zijn. Op deze twee avonden zal er nog door ons worden gerepeteerd voor verschillende optredens na de vakantie. Hierna is het tijd voor een welverdiende vakantie voor de hele vereniging. Benieuwd hoe een repetitie van Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” eraan toe gaat? Kom gerust langs op een van onze repetities.

 

Taptoe Emmer- Compascuum

Zaterdag 1 september is ‘The Door’ weer te zien tijdens Taptoe Emmer- Compascuum. Wij zullen hier samen optreden met Drum-en Showfanfare Jong Advendo Sneek, Drumband Rhenen, Drumfanfare ESKA Bemmel en Muziekvereniging METRO Scheveningen. Kom jij ook?!

 

Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” op uw evenement?

Heeft u ons in actie gezien in Duitsland en bent u onder de indruk van onze show? Druk dan op de knop “Boek ons” om contact met ons op te nemen en wie weet staan wij binnenkort op uw taptoe of evenement! Want optreden doen wij graag!