Sinterklaasfeest 2015

Sinterklaasfeest bij Showkorps D.I.N.D.U.A.

Na veel trainen, repeteren en meelopen tijdens het binnenhalen van Sinterklaas was het dinsdag 1 december tijd voor ontspanning voor de jeugdleden van Showkorps D.I.N.D.U.A. –Oldekerk. De leden van de Cadets, de leden van de Kids en de jeugdmuzikanten werden verblijd met een bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. Dit grote feest vond plaats in de “De Halte” te Niekerk. Aangezien Sinterklaas na 19.00 uur zou komen, was er eerst nog tijd voor een echte sinterklaasquiz. Onder het genot van lekkere pepernoten moesten de kinderen o.a. vragen over Sinterklaas beantwoorden en ook waren er tekenopdrachten. De winnaars van deze quiz kregen een echt Pietendiploma voor boven het bed.

Kort na de quiz werd er hard op de deur geklopt en daar kwam Sinterklaas binnenlopen. Het feest kon nu echt beginnen. Sinterklaas had voor iedereen een cadeautje meegenomen, maar deze kregen ze natuurlijk niet zomaar. Alle kinderen moesten eerst op de kruk naast Sinterklaas plaatsnemen voor een verhaaltje uit het grote boek. Dit werd natuurlijk voorgelezen door Sinterklaas zelf. Uiteraard gingen deze verhalen weer veel over gegiechel tijdens de trainingen en over het succesvolle jeugdwerkweekend. Sinterklaas bezoekt ons website waarschijnlijk ook goed, want hij was goed op de hoogte.

Omdat de Pieten wat onrustig waren deze avond werd het rond 20.00 uur weer tijd om verder te gaan voor Sinterklaas. Maar voordat het gezelschap kon vertrekken moest er natuurlijk nog een groepsfoto gemaakt worden. Deze foto is weer gelukt en deze foto kunnen jullie samen met nog veel meer foto’s bekijken onderaan de verslagen.

Ook de training van Stage-Kids stond afgelopen dinsdag in het teken van Sinterklaas. Gea Ausma heeft hierover een verslag geschreven die hieronder te lezen is.

 

Pietjes bij Stagekids!

Afgelopen dinsdag 1 december was het weer zover. Een gezellige groep kleuters was weer klaar voor een les bij Stagekids. Dit keer niet een gewone les, maar een les geheel in het teken van Sinterklaas en zijn Pieten!

Alle kinderen hadden hun fruitmand weer meegenomen, voor onze warming-up. Even de spieren warm maken door middel van bewegingen gekoppeld aan fruitsoorten. Toen we eenmaal goed warm waren (wat voor Pieten natuurlijk ontzettend belangrijk is), betraden we een standbeeldmuseum. Dit is een heel bijzonder museum, de beelden maken namelijk geluidjes als je ze aantikt. Dieren, enge griezels, Pieten, alles kwam voorbij deze middag!

Na kort gekletst te hebben over wat iedereen in hun schoen had gekregen was het tijd voor het echte werk! Lopen over de lijnen in de gymzaal, net alsof we over de daken gaan! Dit ging samen met verschillende looppasjes en later werden er zelfs armen bij gebruikt (ook Pieten moeten twee dingen tegelijk kunnen doen).

Toen dit eenmaal bij iedereen goed onder de knie zat, was het tijd voor het “Pieten Examen”. Alle kinderen liepen 1 voor 1 over de bank, sprongen er van af, liepen over de oranje lijn richting de schoorsteen om daar het cadeautje in te gooien. Alle kinderen en zelfs de juffen hebben het gehaald! Na een luid applaus had iedereen het meer dan verdiend; het Pietendiploma! 1 voor 1 werden de kinderen gefeliciteerd en kregen ze hun eigen Pietendiploma. Nadat er een paar foto’s waren gemaakt (inclusief gekke foto’s, want dat zijn deze Pieten soms ook wel een beetje), was het tijd voor onze laatste activiteit van de middag; de stopdans met lintjes! Trots huppelden en dansten de vrolijke Pietjes door de zaal. Als de muziek stopt, staan ze allemaal stokstijf stil (en dit gaat elke week steeds beter).

Toen het 17:45 was, gingen alle Pietjes trots naar huis met hun welverdiende Pietendiploma. Wil je ook een keer komen kijken bij deze gezellige groep kleuters? Wees welkom op dinsdag van 17:00 tot 17:45 in Sportcentrum Eekeburen in Oldekerk.

 

Bekijk hier de foto’s!