Strunen in Lutjegast!

Zaterdag  12 september was een bijzondere dag voor Showkorps D.I.N.D.U.A. Oldekerk. De vierde Abel Tasman Struuntocht stond op het programma en alle onderdelen van Showkorps D.I.N.D.U.A. waren hiervoor uitgenodigd. Hierdoor waren deze dag de Boom Boom Boys, het Jeugdkorps en ook het A-korps actief.

Om half 8 gingen al de eerste wandelaars op pad. Aan het Dwarsdiep in Boerakker, even na de vogelkijkhut, werden de wandelaars verwelkomd met de ritmische klanken uit de olietonnen. De langsstrunende wandelaars konden de muziek erg waarderen, zeker omdat de opzwepende beats al van ver waren te horen. Dit hielp hen zeker om door te gaan.

Ondertussen had ook het jeugdkorps zich gemeld. Zij mochten driemaal een optreden verzorgen op het podium bij het feestterrein in Lutjegast. Terwijl de eerste wandelaars binnen druppelden liet het Jeugdkorps voor de tweede maal dit seizoen hun nieuwe zomershow ‘Pokerface’ zien. De eerste show verliep goed en het publiek genoot erg van onze jongste leden. Na een patatje van de organisatie mochten zij dit kunstje nog tweemaal laten zien. Ondanks de vermoeidheid deed de jeugd er elke keer een stapje bovenop. Hierdoor werd er voor de derde keer nog steeds een spetterende show gegeven. Dit alles leverde een mooi plaatje op.

Op het einde van de middag was het de beurt aan het A-korps. Ook zij mochten optreden op het podium bij het feestterrein. Er werden twee blokjes met straatnummer gespeeld en daarnaast lieten zij tweemaal de muziek van de zomershow “A Journey Home …” horen. Het optreden was in concertvorm en werd opgefleurd door de dames van de colorguard. Het publiek genoot van wat zij hoorden en zagen en vergaten hierdoor even de vermoeide voeten. Na het laatste nummer, De Madonna Medley, gespeeld te hebben zat het optreden van het A-korps en daarmee gelijk voor onze gehele vereniging erop. Tevreden keerden wij allemaal terug naar Oldekerk.

Wij hopen dat de vele wandelaars tijdens het strunen genoten hebben van de verschillende onderdelen van onze vereniging. Wij hebben er in ieder geval van genoten en willen de organisatie bedanken voor de uitnodiging. Complimenten voor de organisatie van het gehele evenement.

Bekijk hier een leuke foto-impressie van onze fotografen.

Volgende week staan er weer twee optredens op het programma. Ditmaal alleen voor het A-korps. Showkorps D.I.N.D.U.A. zal op vrijdag 18 september en zaterdag 19 september afreizen naar Drogeham voor de Gondelvaart Op Wielen. Samen met nog drie anders korpsen zullen wij de optocht van een vrolijke noot voorzien. Wij kijken hier allemaal erg naar uit! Heeft u komend weekend nog niks gepland? Kom dan zeker langs en geniet van 11 prachtige creaties en 4 fleurige korpsen. Voor meer informatie: www.gondelvaartopwielen.nl

Graag tot dan!!