Successen bij Contest Drachten!

Een goed begin is het halve werk!

Zaterdag 16 januari een dag die begon met sneeuw en een tijdlijn op Facebook vol met teksten als; IT’S A SHOW DAY. Het kon niet missen; dit was de dag waarop voor ons de eerste wedstrijd van het CGN seizoen op het programma stond. Nadat de Kids en de Cadets in alle vroegte eerst nog hard hadden getraind, vertrokken zij net als de vloerploeg in een witte wereld richting Drachten. Binnen in een warme sporthal vond contest Drachten plaats.

De Kids van 2Xtreme mochten hier het programma openen, maar voordat dit zover was konden zij zich nog in alle rust voorbereiden op hun eerste wedstrijd. Te beginnen bij het gebruikelijke kleedkamer moment, waar zij nog een keer rustig naar de showmuziek konden luisteren en waar zij van de staff een geluksbedeltje kregen. Nu kon er niet veel meer misgaan. Na vervolgens nog een goede warming up te hebben gedraaid was het tijd om naar de vloer te gaan. Om 13.00 uur was het zover….Showtime!! De Kids lieten een prachtige uitvoering zien van hun show: The Sun, The Moon, The Stars. Voor een eerste contest was dit een super show. Met een stralend gezicht kwamen zij van het veld, waarna zij konden plaatsnemen op de tribune om de Cadets aan te moedigen.

De Cadets waren niet veel later aan de beurt. Nadat de vloerploeg ook voor hun een strakke vloer hadden neergelegd, betraden zij vol zelfvertrouwen de vloer. Het publiek genoot van hun show: Strong Enhough en ook de meiden zelf genoten zichtbaar. Het was een mooie show, met prachtig vlaggenwerk. Ook zij hadden het dus super gedaan en samen met de Kids keken zij met spanning uit naar de retreat.

Tijdens de retreat kregen de Kids als eerste hun score te horen. Zij kregen 78,76 punten van de jury, goed voor een vierde plaats. Geweldig gedaan meiden en stoere heer!

Nu was het wachten op de uitslag van de Cadet Class. Voor de meiden van de Cadets duurde het lang voordat zij hun score kregen te horen. Maar dit was een goed teken…een heel goed teken zelfs. Als laatste kregen zij hun score te horen en dit betekende een EERSTE plaats met maar liefst 85,86 punten. Alsof het feest nog niet groot genoeg was klonken kort daarna vrolijke klanken door de sporthal. De klanken van PROMOTIE naar de Junior Class. Dit betekent dat zij tijdens contest Wijchen voor het eerst mogen uitkomen in de Junior Class. Een prestatie om trots op te zijn.

Nadat de Kids en de Cadets het goede voorbeeld hadden gegeven, was het ’s avonds de beurt aan United. Ook zij lieten een hele sterke show zien. Dit leverde een prachtige derde plaats op met een score van 66,64. Ook zij doen dus bovenin volop mee. Kijk voor een compleet verslag op hun eigen Facebook-pagina.

Samengevat was het voor ons een geweldige eerste contest. Een goed begin van het seizoen en een goed begin is het halve werk! Alle groepen hebben nu eerst 4 weken de tijd om nog kleine verbeteringen aan te brengen. Over 4 weken staat dan voor United, de 2Xtreme Kids en nu dus de 2Xtreme Juniors de tweede contest op het programma. Per bus zullen zij op zaterdag 13 februari afreizen naar Wijchen. Reis met ons mee en moedig ons aan of volg ons op Facebook om thuis op de hoogte te blijven. Op naar nieuwe successen….op naar Wijchen!

Foto’s optreden Cadets (gemaakt door Arjan van Wilgen).

Foto’s optreden Kids (gemaakt door Arjan van Wilgen).