Taptoe Grootegast 2016

Een hele mooie dag!

Zaterdag 10 september, een dag die begon met een stralende zon! Het beloofde een mooie dag te worden. We vertrokken al vroeg richting Grootegast om ons in de sporthal aldaar optimaal voor te bereiden op de taptoe, welke ’s avonds zou plaatsvinden. Iedereen had er zin in en dat was te zien tijdens de training, er werd enorm hard getraind, tot tevredenheid van de staf. Hierdoor hebben we nog vele positieve aanpassingen kunnen doorvoeren in de huidige show; A Journey Home. Na nog één volledige run te hebben gelopen, wisten we zeker dat we er helemaal klaar voor waren. We hadden er zin in, laat de taptoe maar beginnen!! Uiteraard moest er eerst nog een goede bodem gelegd worden, zeker met de warme omstandigheden van de dag.

Nadat iedereen een goed gevulde maag had en de vrachtwagen ingepakt was, vertrokken we richting het taptoe terrein. Na een korte verkenning van het terrein en een gezellig praatje met collega-muzikanten, maakten wij ons klaar voor de streetparade. Elk korps had zijn eigen route, zodat alle inwoners van Grootegast konden genieten van de verschillende korpsen.

Om 19.00 uur begon de taptoe. Eerst werden alle korpsen voorgesteld. Het toegestroomde publiek kon deze avond naast ons korps genieten van de volgende korpsen: Marchingband Woudklank, Showband Noordenveld, Showkorps Jong DAP, Showband Excelsior en Showkorps DAP. Daarnaast stond Jeugdkorps Cresendo in het voorprogramma. Na de voorstelronde mochten de korpsen om de beurt hun show laten zien.

Rond 20.10 uur waren wij aan de beurt. Inmiddels was het al aardig donker geworden. In de schijnwerpers lieten wij een prima show zien. Tijdens onze show kwamen we, onderweg naar huis (A Journey Home), op verschillende plekken. Zo liepen we onder andere in de stad, door het park, kwamen we midden in een onweersbui terecht en moesten we rennen om de metro te halen. Het was kantje boord, maar iedereen heeft hem gered. Hierdoor kwamen we aan het einde van de show weer veilig thuis. Nadat we de via de voordeur ons huis binnenstapten, kregen we van het publiek een welverdiend applaus en zat onze show erop. Alle leden liepen tevreden terug door de poort.

Na de show van Showkorps DAP was het tijd voor de finale. Nog éénmaal kwamen alle korpsen op. Uiteraard werden eerst alle sponsoren en vrijwilligers bedankt, waarna we konden luisteren naar Blijf mij heer & het Wilhelmus gevolgd door het taptoe-signaal. Hierna marcheerde iedereen op eigen muziek af en was de 29ste editie van Taptoe Grootegast een feit.

Bij de vrachtwagen aangekomen mocht de drumline nog even wat ‘freestyle’ spelen, maar hierna moest toch echt de vrachtwagen weer worden ingepakt om terug te keren naar huis; A Journey Home. Thuis gekomen werd er hier en daar nog een drankje genuttigd.

We kunnen terugkijken op een HELE MOOIE DAG! Organisatie van Taptoe Grootegast, bedankt voor alles en graag tot ziens!

 

Bekijk hier de foto’s van deze mooie dag.