Terug in Wijchen

Nadat we vanwege het clubsparen hadden getankt bij Tamoil vertrokken we zaterdag 4 februari naar Wijchen voor de tweede contest van het seizoen. Een contest waar we 2 jaar niet zijn geweest vanwege corona. Het was dus even weer zoeken. Waar zijn de kleedkamers ook alweer? Waar is de kantine? En waar is de opwarmruimte en de vloerploeg met onze materialen? Nadat we onze weg hier weer gevonden hadden waren we klaar voor de tweede contest van het seizoen. Let’s go!

Ook in Wijchen kwamen onze Juniors als eerste in actie. Ze lieten rond half drie een sterke show zien. Dat de muziek een valse start had bracht hun niet van de wijs. Er was een duidelijke vooruitgang te zien ten opzichte van contest Drachten. Wederom ontvingen ze een groot applaus van het publiek. Knap gedaan!

Terwijl de leden van de Regional A begonnen aan de warming-up legden de leden van de vloerploeg nog een vloer voor een andere vereniging. We zien bij de vloerploeg weer een aantal nieuwe gezichten dit seizoen. Het is fijn om te zien dat we nog veel mensen hebben die de guardleden een warm hart toe dragen. In het bijzonder lichten we in dit verslag een moeder uit die er voor het eerst bij was. Althans bij de vloerploeg. Na jaren al veel te hebben gedaan voor de vereniging en vele contests te hebben meegemaakt vanaf de tribune, maakte Jolanda zaterdag 4 februari haar debuut bij de vloerploeg. Nadat het eerst even zoeken was naar het juiste schoeisel, van schoenen met zwarte zool, naar bloten voeten, naar sokken, naar schoenen met witte zool, had ze helemaal haar draai gevonden binnen dit gezellige team. Ze zag hierdoor de contest vanuit een andere hoek. De warming-up achter de schermen, de spanning achter het gordijn voorafgaand aan de show en de emoties gelijk na de show. Ze vond het dusdanig leuk dat de geruchten gaan dat er mogelijk een extra plekje vrijkomt op de tribune in Leeuwarden en in Eindhoven. Wordt vervolgd…..

Terwijl het inmiddels bijna half vier was stonden de leden van de Regional A klaar achter het grote zwarte gordijn. Na een peptalk betraden zij vol zelfvertrouwen de vloer. Ook de leden van de Regional A lieten zien dat er de afgelopen tijd keihard getraind is. In Wijchen deden ze er een schepjes bovenop ten opzichte van Drachten. Het enthousiasme spatte ervan af. Knap werk!

Na de show van de Regional A dachten we dat het erop zat voor 2Xtreme. Echter kregen we bericht van CGN dat we nog een keer mochten genieten van ‘All for one’ vanwege de valse start van de muziek. Rond vier uur gaf kersvers vloerploeglid Jolanda daarom, alsof ze het al jaren doet, nogmaals het midden van de vloer aan. Alsof het niets was lieten de Juniors nogmaals een sterke show zien. De muziek ging daarnaast gelijk goed van start en het applaus was nog luider dan de eerste keer. Super!

Na uiteindelijk drie keer te hebben genoten van 2Xtreme was het rond kwart over vier tijd voor de retreat. De Juniors ontvingen voor hun tweede show 65.08 punten van de jury. Een grote verbetering van het puntenaantal in Drachten. Zij werden hiermee zesde in de Junior Class. Ook de Regional A wist in Wijchen meer punten te scoren dan in Drachten. Zij ontvingen 68.05 punten van de jury. Goed voor een vijfde plaats in hun klasse. Op naar de 70 punten, op naar Leeuwarden!

Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit verlag en lijkt het jou nu ook leuk om de vereniging een handje te helpen door lid te worden van de vloerploeg? Stuur ons dan snel een berichtje. We kunnen alle hulp gebruiken in Leeuwarden en in Eindhoven. Ga je al naar Leeuwarden en/of Eindhoven? Tank je tank dan eerst even vol bij een tankstation van Tamoil. Je bespaart dan op je eigen brandstof en je spaart voor Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk”. Via het bestuur kun je hiervoor een speciale code aanvragen.

Graag tot ziens in Leeuwarden en natuurlijk tijdens onze showavond op zaterdag 11 februari in Sportcentrum Eekeburen.