Spetterende uitvoering!

Nee, het was zeker geen 1 aprilgrap: de uitvoering van Showkorps D.I.N.D.U.A.-Oldekerk! Dat hebben vele mensen, in sportcentrum Eekeburen, met eigen ogen kunnen zien. Gelukkig maar, want het was een spetterende uitvoering die we zeker niet hadden willen missen. Een uitvoering met optredens van alle onderdelen van onze vereniging.

Zo opende de drumline, op geheel eigen wijze, de avond met een aantal slagwerknummers. Voor het publiek een aantal oude bekende, maar ook nieuwe nummers waaronder “End-Zone” en “Red Racoon”.

Hierna was het de beurt aan onze jongste guardleden. De Kids liet nog éénmaal hun show “TRY” zien. De show waarmee ze vorige week, tijdens de CGN Championships in Eindhoven, heel knap tweede werden in de Kids Class. Ook het “thuispubliek” genoot van deze leuke show. Na afloop klonk er dan ook een luid applaus. Dik verdiend!

Na de jongste guardleden kwamen de jongste muzikanten tevoorschijn. Het eerste optreden met de nieuwe samenwerking, tussen de jeugdmuzikanten van Showkorps D.I.N.D.U.A.-Oldekerk en de jeugdmuzikanten van Woudklank Grootegast. Zij maakten er een echte show van!! Wauuw!! Dit belooft wat voor de toekomst.

Nadat we eerder op de avond de jongste guardgroep al in actie hadden gezien, verscheen na het optreden van de jeugdmuzikanten, de oudste guardgroep op de vloer: United-Northern Winterguard. Zij brachten hun show “How Photography Connects”. Ook dit blijft een prachtige en indrukwekkende show. Helaas was dit alweer de één na laatste keer. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog….

Als laatste voor de pauze was het de beurt aan het A-korps. Zij lieten een aantal nieuwe straatnummers horen. Muziek van o.a. Avicii, Ed Sheeran en Coldplay. De muziek viel goed in de smaak bij het publiek.

Tijdens het laatste nummer kwamen alle leden van onze vereniging de vloer op. Dit had een speciale reden, we hadden namelijk 3 jubilarissen in ons midden. Richard Seadt voor 12,5 muzikant/lid en Christiaan Sijsling & Pieter van der Wal voor maar liefst 25 jaar muzikant/lid. Zij kregen alle drie een bondsspeldje uit handen van onze voorzitter, Gerard Venema. Bij deze allemaal nogmaals van harte gefeliciteerd.

Na de pauze kon iedereen genieten van een optreden van de Boom Boom Boys. Zij brachten een nieuw nummer, dat heel toepasselijk “Werk in uitvoering” heet. Achter pionnen en het rood-witte afzetlint was het een heel spektakel! Leuk gedaan boys en boom boom girl!

Hierna maakten de pionnen plaats voor de inmiddels bekende zwarte platen, oftewel het doolhof. De Juniors mochten nog één keer knallen met de show “The Maze”. En knallen deden ze ook tijdens de laatste keer. Wat is dit een super show. Geweldig!

De spetterende avond werd afgesloten door het A-korps. Zij stonden voor de tweede maal in de schijnwerpers. Tijdens het tweede optreden lieten zij de vernieuwde showmuziek horen van “A Journey Home”. Deze muziek is de komende tijd ook weer buiten te horen. Het showkorps zal weer naar buiten gaan om de show in te studeren. Dit alles voor Take One, ODSC Assen, Taptoe Vries en natuurlijk het WMC op zondag 23 juli in Kerkrade. De eerste keer dat het showkorps weer buiten te horen zal zijn is gelijk aanstaande zaterdag. De hele dag staat er een showtraining gepland. Ook de Boom Boom Boys zijn op zaterdag 8 april buiten te horen. Zij proberen de lopers van de LEGiO-Run Grootegast swingend naar de finish te laten lopen.

Wij willen iedereen bedanken die deze uitvoering mede mogelijk heeft gemaakt en uiteraard willen we ook het publiek bedanken voor zijn of haar komst naar de uitvoering. Graag tot een volgende uitvoering of een ander optreden.

Bekijk hier de foto’s van J.H. van der Molen Fotografie.

 

Vriendjes en vriendinnetjesavond! 

Voor alle vriendjes en vriendinnetjes die de Kids gisteravond in actie hebben gezien en dachten; “GAAAF…DAT WIL IK OOK DOEN!!” hebben de Kids een vriendjes/vriendinnetjesavond georganiseerd. Vriendjes en vriendinnetjes, maar natuurlijk ook alle andere geïnteresseerde kinderen, kunnen op deze avond een kijkje nemen tijdens de training en ze mogen natuurlijk ook meedoen. Denk nou niet: “dat kan ik niet, dat lukt mij nooit”. De Kids hebben jullie dit seizoen laten zien dat je alles kunt bereiken wat je graag wilt. Als je maar lang genoeg blijft proberen lukt het vanzelf. Dus vriendjes en vriendinnetjes kom allemaal langs en…TRY!!!!

Waar: Sportcentrum Eekeburen.

Wanneer: Dinsdagavond 11 en 18 april & 9,16 en 23 mei.

Tijd: Van 18.00 uur tot 19.00 uur.

Ook bij de Juniors zijn vrienden, vriendinnen en andere geïnteresseerden van harte welkom.  Zij hebben een “Friendsday” georganiseerd op maandagavond 8,15 & 22 mei van 18.00 uur tot 20.00 uur. Kom gezellig mee doen en wie weet zit jij volgend jaar niet tussen het publiek, maar sta je op de vloer te shinen!