We are the champions!

Het winterseizoen zit erop. Gisteren was de slotdag van het seizoen in ‘Indoor-Sportcentrum Eindhoven’. Een lange, maar prachtige dag voor onze vereniging. Het toetje van het seizoen!

Tijdens de CGN Championships kwamen de leden van United, voor de verandering, als eerste in actie. Om achttien minuten over tien verschenen zij op de vloer, om tijdens de Prelims een plekje in de Finals te bemachtigen. Iets wat, gezien het verloop van het seizoen, zeker geen makkelijke klus was. De leden waarom daarom ook extra gespannen, maar lieten ondanks deze spanning een mooie en goede show zien. Een mooie opening van de dag. Helaas bleek even later dat dit niet goed genoeg was voor plaatsing voor de Finals. Een teleurstelling, maar gelukkig was er voor de leden daarna genoeg afleiding om de teleurstelling doen vergeten.

“Een show die je even alle zorgen en nare gebeurtenissen in de wereld laat vergeten.”

De Kids kwamen ditmaal als tweede groep in actie. Zij hadden alle tijd om zich rustig voor te bereiden. Pas om 12:17 uur moesten zij zich, voor de laatste maal dit seizoen, melden op de vloer. Het hele seizoen hebben zij gezorgd voor een glimlach en dat was gisteren niet anders. ‘Beautiful Reason’: Een show die je even alle zorgen en nare gebeurtenissen in de wereld laat vergeten. Een heerlijke show, waar we dit seizoen erg van hebben genoten. Bedankt toppers!

“Dit belooft wat voor volgend seizoen. Nogmaals een staande ovatie voor jullie!”

Ook van de show van de Cadets hebben we dit seizoen erg genoten. Elke keer brachten de leden ons weer in Westerse sferen, zo ook in Eindhoven. Voor een volle tribune lieten zij een knallende show zien. De Cadets kwamen dit seizoen uit in de Junior Class. In deze klasse hebben zij zich knap staande gehouden. Iets waar we erg trots op zijn. Dit belooft wat voor volgend seizoen. Nogmaals een staande ovatie voor jullie!

De Juniors kwamen dit seizoen vanzelfsprekend ook uit in de Junior Class. Ook dit jaar deden zij weer volop mee in de strijd om de titel. De vlag wilden de leden, aan het eind van de avond, graag weer in ontvangst nemen. De gezichten stonden dan ook, om acht minuten over drie, op scherp. Let the show begin! Aan het begin van het seizoen hebben de Juniors aangegeven het publiek met deze show graag te willen vermaken. Dit is zeker gelukt. Wat hebben jullie ons vermaakt. Jullie hebben weer een prachtige show gemaakt. Terecht kregen jullie gisteren dan ook weer een groot applaus en een staande ovatie van het publiek. Tussen al dat publiek waren onze supporters niet te missen, ze vielen namelijk erg op met de meegebrachte ballonnen. Een leuke actie.

De leden van WooDi kwamen gisteren als laatste in actie. Zij kwamen dit seizoen weer uit in de Marching Cadet Class. Ditmaal moesten zij wel met een tegenstander afrekenen om de vlag mee naar huis te kunnen nemen. Ook de Premier Cadets kwamen dit seizoen namelijk uit in deze klasse. Onze jeugdmuzikanten hebben gedurende het jaar veel veranderingen in de show aangebracht om een zo hoog mogelijke score te behalen. Ook voor de leden van WooDi hebben we enorm veel respect. Ze hebben dit seizoen weer laten zien dat ze van alle markten thuis zijn. Ze beheersen het om tijdens de show op verschillende instrumenten te spelen. Dit kunnen ze stilstaand, maar ook bewegend is dit geen probleem. Geweldig!!!

Om half elf was het tijd voor de laatste retreat van het seizoen. De spanning steeg. Met welke scores sluiten we het seizoen af? Nemen we weer een vlag mee naar huis? En zo ja, hoeveel? De leden van de Kids werden als eerste uit hun spanning verlost. Zij kregen 76.68 punten van de jury en sloten het seizoen af met een keurige 3eplaats in de Kids Class.

“Nemen zij de vlag weer mee naar huis? Het antwoord daarop is “JA”!!”

Daarna kregen de leden van WooDi hun score te horen. Nemen zij de vlag weer mee naar huis? Het antwoord daarop is “JA”!! WooDi Percussion kreeg van de jury 72.10 punten en mag zich weer een jaar lang Nederlands Kampioen noemen van de Marching Cadet Class. Een geweldige prestatie! Gefeliciteerd toppers!

Terwijl de leden van WooDi gingen feesten ging we verder met de scores van de Junior Class. De Cadets kregen 70.89 punten en werden tiende in de Junior Class. De hoogste score van het seizoen. Zij hebben dus gepiekt op het juiste moment.

“Yeaaaah!! 2Xtreme Junior werd voor de tweede keer Nederlands kampioen.”

Niet veel later was het doodstil in de zaal. De score van onze Juniors werd bekend gemaakt. Werd het weer een eerste plaats of werden de Juniors ditmaal tweede. De speaker noemde als eerste weer de punten. Tweede plaats…85.21 punten, eerste plaats…87.20. Wat een spanningl! Het publiek hield het niet meer. Op plaatst twee met een score van 85.21 punten…The Pride. Yeaaaah!! 2Xtreme Junior werd voor de tweede keer Nederlands kampioen. De vlag ging weer mee naar Oldekerk. Wat zijn we trots op jullie, wat jullie hebben het geweldig gedaan. Gefeliciteerd!

Tot slot kregen de leden van United hun score te horen. Zij kregen 72.24 punten in de A-Class en werden hiermee negende. Niet helemaal waar de leden aan het begin van het seizoen op gehoopt hadden, maar we hebben als publiek van jullie genoten en ook dat is belangrijk.

“Bedankt voor jullie actieve medewerkingen het afgelopen seizoen op welke manier dan ook!”

Tot slot willen wij natuurlijk een aantal personen bedanken. We kunnen daarbij natuurlijk iedereen noemen, maar het grote gevaar van iedereen noemen is dat we iemand onbewust vergeten. Daarom een bedankje voor iedereen die dit seizoen iets voor ons heeft betekend: “Bedankt voor jullie actieve medewerkingen het afgelopen seizoen op welke manier dan ook!”

Tot slot willen we alle leden bedanken. “Jullie waren stuk voor stuk geweldig dit seizoen: bedankt voor alles!”

Binnenkort verschijnen de foto’s online, gemaakt door J.H. van der Molen Fotografie.