Werkweekend 2015: A Journey Home starts …

Van vrijdag 10 t/m zondag 12 april heeft het showkorps in Westdorp gelogeerd voor het jaarlijkse werkweekend. Op vrijdagavond zijn de eerste stappen van de show “A Journey Home …” gezet. Dit seizoen heeft het showkorps een imposant front ensemble tot haar beschikking. De leden van dit ensemble hebben ook op de vrijdagavond gerepeteerd.

Op zaterdag stond er van 9 tot 18.00 uur een repetitie op het programma. Na de warming-up brak het zonnetje al lekker door en dit repeteerde heerlijk. Na lunch sloeg het weer helaas een beetje om en moest de repetitie halverwege de middag tijdelijk gestaakt worden. Ondanks dit kleine oponthoud werden de eerste drie nummers van de show globaal doorgelopen. Een mooi resultaat.

Na een stevige maaltijd kon iedereen zich klaarmaken voor een gezellige avond. Dit jaar was het thema “jeugdhelden”, waarbij de leden de opdracht hadden gekregen zich te verkleden als zijn/haar jeugdheld. Er passeerden veel personen en personages op creatieve wijze de revue. Wat is een gezellige avond zonder spelletjes! Voor spijkerpoepen, koekhappen en zaklopen draaiden de meeste leden hun hand zeker niet om! De nieuwe leden ontkwamen natuurlijk niet aan hun ontgroening. Als echte helden voerden zij de opgelegde opdrachten uit, wat weer voor enorme hilariteit zorgde bij de overige leden. Het bleef nog lang gezellig die avond ….

Op zondag begon de training een halfuur later en gelukkig zag het weerbeeld er stukken beter uit dan op de zaterdagmiddag. De eerste drie delen werden weer opgefrist en de drill van het vierde deel werd ingestudeerd. Rond 15.30 uur werd de repetitie afgesloten met een doorloop van de eerste vier delen met alles erop en eraan. Moe, maar ook zeker voldaan kwam iedereen het veld af. Er is nog genoeg werk aan de winkel, maar als alles eenmaal staat, zal er dit seizoen een dijk van een show te zien zijn!

Bekijk hier een impressie van de repetitie op zondag.